Grillowany Kurczak Sezamowo-Imbirowy
Grillowany kurczak sezamowo-imbirowy to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zmielony imbir, piersi z kurczaka, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ziarna sezamu można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Sezamowy jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. z łyżką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany Kurczak Sezamowo-Imbirowy, Grillowany Kurczak W Sosie Sezamowo-Imbirowym, oraz Grillowana Imbirowa Sezamowa Sałatka Z Kurczaka Posiekana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill gazowy lub węglowy. W małej misce wymieszaj sos teriyaki, nasiona sezamu i imbir.
Starannie szczotkuj stojak do grilla olejem roślinnym.
Umieść kurczaka na stojaku grillowym na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 15 do 20 minut, często szczotkując mieszanką sosu i obracając po 10 minutach, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy zostanie wycięty środek najgrubszej części(170F). Wyrzucić pozostałą mieszaninę sosu.
Podawać kurczaka z makaronem.