Grillowany kurczak Satay z sosem orzechowym
Grillowany kurczak Satay z sosem orzechowym to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 121 kalorii, 13g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 20. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, sok z limonki, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowany kurczak Satay z pikantnym sosem orzechowym, Satay z kurczaka w sosie orzechowym, oraz Satay z kurczaka w sosie orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj sos sojowy, sok z limonki, miód, olej sezamowy, piernik, płatki pieprzu i czosnek.
Każdy kurczak drobno pokroić na pół wzdłuż.
Umieścić w płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu.
Zalać marynatą kurczaka; obrócić do płaszcza. Przykryć; przechowywać w lodówce 2 godziny, mieszając od czasu do czasu. Tymczasem moczyć bambusowe szaszłyki w wodzie co najmniej 30 minut przed użyciem, aby zapobiec przypaleniu.
Grill gazowy lub węglowy.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę. Nawlecz 1 pasek kurczaka na każdym szaszłyku, skręcając kurczaka na szaszłyku, aby wyglądał jak wąż.
Umieść szaszłyki na grillu na średnim ogniu. Przykryj grill; gotuj 6 minut, obracając raz, aż kurczak nie będzie już różowy w środku.
Układamy kurczaka na półmisku; posypujemy zieloną cebulką.
Podawać z sosem orzechowym.