Need a dairy free main course? Grillowany Indyk z sosem czosnkowym z rozmarynem może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 651 kalorii, 89g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, ząbki czosnku, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą, Pieczony indyk z masłem Rozmarynowo-czosnkowym i sosem na patelni, oraz Indyk Z Polewą Ziołową I Sosem Chardonnay dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrobić solankę: gotować 1 1/2 qts. wodę z solą w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić indyka, mieszając, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać rozmaryn, czosnek i 3 łyżeczki. zimna woda; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Dodaj indyka. Schłodzić, przykryć, co najmniej 12 godzin lub przez noc; skręcić raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Zrobić bulion do sosu: w dużym garnku, doprowadzić do wrzenia wszystkich składników z wyjątkiem puree czosnkowego, rozmarynu mielonego, i mąki; dusić 1 godzinę, lub do podrobów są miękkie. Odcedzić; wyrzucić ciała stałe. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Święto Dziękczynienia: umieść stojak w dużej patelni. Ustawić indyka na stojaku i odcedzić 30 minut w temperaturze pokojowej. Osuszyć i natrzeć olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
W międzyczasie przygotuj grill na pośrednie średnie ciepło (400 do 450). W przypadku korzystania z węgla drzewnego: światło 40 brykiety na ogniskograte. Kiedy węgle są pokryte popiołem, w ciągu 20 minut, bank równomiernie po przeciwnych stronach firegrate i niech spalić do średniej wysokości. Ustaw dużą metalową lub foliową miskę ociekową (około 9 na 12 cali. i 2,5 cala. Głębokie) między węglami i napełnić do połowy ciepłą wodą. Do każdego Kopca węgli dodać 5 brykietów teraz i co 30 minut podczas gotowania. Ruszt do gotowania oleju i wymień go. W przypadku korzystania z gazu: obrócić wszystkie palniki na wysoki, zamknąć pokrywę i podgrzać 10 minut. Wyłącz 1 palnik i zmniejsz ciepło dla innych(s) do średnio-wysokich. Ustawić dużą metalową lub foliową miskę ociekową na wyłączonym palniku i napełnić do połowy ciepłą wodą. Ruszt do gotowania oleju; wymień go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Ustaw indyka, skórkę do góry, na ruszcie do gotowania na patelni i przykryj grillem. Gotować, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część uda rejestruje 175, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przełożyć indyka na deskę do krojenia. Namiot luźno z folią i pozostawić w ciepłym miejscu 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Tymczasem zrobić sos: podgrzać bulion z indyka. W 5-6-qt. garnek, tosty mąki na średnim ogniu, ubijanie, aż głęboko złoty kolor, 7 do 10 protokół. Ostrożnie wlać 3 szklanki bulionu i ubić na gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Ubij resztę bulionu, tłuczony czosnek i mielony rozmaryn; doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić około 10 minut, często ubijając. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju