Grillowany Indyk w sosie czosnkowym z rozmarynem

Grillowany Indyk w sosie czosnkowym z rozmarynem
Need a dairy free main course? Grillowany Indyk z sosem czosnkowym z rozmarynem może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 651 kalorii, 89g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,23 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, ząbki czosnku, łodygi selera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowana noga jagnięca z rozmarynem, czosnkiem i musztardą, Pieczony indyk z masłem Rozmarynowo-czosnkowym i sosem na patelni, oraz Indyk Z Polewą Ziołową I Sosem Chardonnay dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić solankę: gotować 1 1/2 qts. wodę z solą w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić indyka, mieszając, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodać rozmaryn, czosnek i 3 łyżeczki. zimna woda; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
Dodaj indyka. Schłodzić, przykryć, co najmniej 12 godzin lub przez noc; skręcić raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Zrobić bulion do sosu: w dużym garnku, doprowadzić do wrzenia wszystkich składników z wyjątkiem puree czosnkowego, rozmarynu mielonego, i mąki; dusić 1 godzinę, lub do podrobów są miękkie. Odcedzić; wyrzucić ciała stałe. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Święto Dziękczynienia: umieść stojak w dużej patelni. Ustawić indyka na stojaku i odcedzić 30 minut w temperaturze pokojowej. Osuszyć i natrzeć olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
W międzyczasie przygotuj grill na pośrednie średnie ciepło (400 do 450). W przypadku korzystania z węgla drzewnego: światło 40 brykiety na ogniskograte. Kiedy węgle są pokryte popiołem, w ciągu 20 minut, bank równomiernie po przeciwnych stronach firegrate i niech spalić do średniej wysokości. Ustaw dużą metalową lub foliową miskę ociekową (około 9 na 12 cali. i 2,5 cala. Głębokie) między węglami i napełnić do połowy ciepłą wodą. Do każdego Kopca węgli dodać 5 brykietów teraz i co 30 minut podczas gotowania. Ruszt do gotowania oleju i wymień go. W przypadku korzystania z gazu: obrócić wszystkie palniki na wysoki, zamknąć pokrywę i podgrzać 10 minut. Wyłącz 1 palnik i zmniejsz ciepło dla innych(s) do średnio-wysokich. Ustawić dużą metalową lub foliową miskę ociekową na wyłączonym palniku i napełnić do połowy ciepłą wodą. Ruszt do gotowania oleju; wymień go.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Ustaw indyka, skórkę do góry, na ruszcie do gotowania na patelni i przykryj grillem. Gotować, aż termometr błyskawicznie odczytany włożony w najgrubszą część uda rejestruje 175, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Przełożyć indyka na deskę do krojenia. Namiot luźno z folią i pozostawić w ciepłym miejscu 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
9
Tymczasem zrobić sos: podgrzać bulion z indyka. W 5-6-qt. garnek, tosty mąki na średnim ogniu, ubijanie, aż głęboko złoty kolor, 7 do 10 protokół. Ostrożnie wlać 3 szklanki bulionu i ubić na gładką pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Ubij resztę bulionu, tłuczony czosnek i mielony rozmaryn; doprowadzić do wrzenia, a następnie dusić około 10 minut, często ubijając. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
11
* Poproś swojego rzeźnika, aby Motyl indyka dla Ciebie, lub zrób to sam: zobacz pokaz wideo, Jak Motyl drobiu.
Składniki, których będziesz potrzebować
DróbDrób
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia34
Magazyn