Grillowany Halibut z grillowaną czerwoną papryką Harissa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego halibuta z grillowaną czerwoną papryką Harissan. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka oliwy z oliwek, filety mahi-Mahi, jalapeño chile i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 83%. Spróbuj Grillowany Halibut z grillowaną czerwoną papryką Harissa, Grillowany Halibut z smakiem trzech pieprzyków, oraz Grillowany Halibut z salsą brzoskwiniowo-pieprzową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Nawlecz jalapeño i ząbek czosnku na metalowy szaszłyk.
Posmaruj jalapeño, czosnek, rybę i czerwoną paprykę oliwą; posyp solą i pieprzem.
Posypać rybę 1/2 łyżeczki kminku i 1/2 łyżeczki kolendry. Grill ryby, papryka, jalapeño, i czosnek, aż warzywa są miękkie i zwęglone i ryby jest po prostu gotowane przez, o 4 minut na stronę dla ryb i 8 minut na stronę dla warzyw. Grilluj cytrynę, pokrój stronę w dół, aż do zwęglenia, około 3 minut.
Przenieść ryby na talerz i namiot z folią, aby utrzymać ciepło.
Obrać zwęglone części skóry z papryki i pokroić łodyżkę z jalapeño i przenieść do blendera, odrzucając skórkę i łodyżkę.
Dodać ząbek czosnku, pozostały 1/4 szklanki oleju, 1 1/2 łyżeczki kminku i 1 1/2 łyżeczki kolendry do blendera. Proces aż do postaci gruboziarnistego puree. SOS obficie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Umieść 1 filet rybny na każdym z 4 talerzy. Wyciśnij grillowaną cytrynę. Łyżka sosu nad rybą i podawać.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 445,46; % kalorii z tłuszczu
4;tłuszcz (G) 35,81;tłuszcz nasycony (G)5,71; Cholesterol (mg)70,25;węglowodany (g)7,07; błonnik pokarmowy (G)3,03;cukry ogółem (G)2,51; węglowodany netto (g)4,04; Białko (g)23,20
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.