Grillowany Filet Z Łososia
Grillowany filet z łososia wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 53 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, łososia, soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Spróbuj Filet Z Łososia, Filet Z Łososia Szkliwiony, oraz Filet z łososia śródziemnomorskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryby opłucz i osusz. Ustaw ryby, skórę w dół, na arkuszu ciężkiej folii i folii wykończenia, aby obręcz o 2 cale szersze niż ryby. Złóż nadmiar folii, aby utworzyć wargę wokół ryby.
W misce połączyć masło, wino, sok z cytryny i sos sojowy.
Przygotuj grilla na pośrednie ciepło.
Jeśli używasz brykietów węglowych, kopiec i zapalić 60 brykietów na ognisku. Gdy brykiety są usiane szarym popiołem, w ciągu 15 do 20 minut popychaj równe ilości na przeciwległe strony firegrate.
Dodaj 5 więcej brykietów do każdego Kopca węgli. Ustaw miskę kroplową na firewgrate między węglami.
Jeśli używasz grilla gazowego, obróć wszystkie palniki na wysoki i zamknij pokrywę na 10 minut. Wyreguluj palniki do gotowania pośredniego (bez środka rozgrzewającego) i utrzymuj na wysokim poziomie.
Odstaw rybę, opuść folię, na grillu, ale nie nad źródłem ciepła.
Szczotkuj ryby obficie mieszaniną masła, następnie ponownie co 5 minut, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wycięte do testu), 20 do 30 minut. Cover grill (otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny).
Wsuń pod folię dużą blachę do pieczenia bez oprawek, a następnie wsuń rybę z patelni na talerz.
Posypać natką pietruszki.
Pokrój rybę na porcje i wyciągnij ze skóry. Doprawić sokiem z cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Laguna Winery Russian River Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.