Grillowany Filet Mignon z sosem śmietanowym Gorgonzola
Grillowany Filet Mignon z sosem śmietanowym Gorgonzola może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1814 kalorii, 61g białka, oraz 171 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 9,21 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka boczku, cebula w proszku, czosnek w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Podobne przepisy to Grillowany Filet Mignon z sosem śmietanowym Gorgonzola, Filet Mignon z sosem Gorgonzola, oraz Grillowany Filet Mignon z sosem czekoladowo-kawowym BBQ.
Instrukcje
Do rondla wlać śmietanę i zagotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż krem zmniejszy się o połowę, mieszając od czasu do czasu, około godziny.
Zdjąć z ognia i ubić ser Gorgonzola i parmezan, sól, pieprz, i gałka muszkatołowa, aż ser się rozpuści.
Polędwicę wołową doprawić pieprzem cytrynowym, czosnkiem w proszku, cebulą w proszku, solą i pieprzem. Odstawić.
Umieść boczek w dużej, głębokiej patelni, i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół.
Odcedzić boczek na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Gotować steki, aż zaczną się jędrne, i są czerwono-różowe i soczyste w środku, 3 do 5 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytać 130 stopni F (54 stopni C).
Wyjmij steki z grilla i namiotu folią, aby odpocząć przez 5 do 10 minut.
Podawać każdy stek z sosem Gorgonzola i top z pokruszonym boczkiem i posiekaną zieloną cebulą.