Grillowany Batat & Jicama
Grillowany Słodki Ziemniak i Jicaman to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś słodkie ziemniaki, jicamę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Czwartego Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków ze słodko-kwaśnym dressingiem z boczku, Sweet Maple BBQ grillowane Kliny ze słodkich ziemniaków, oraz Grillowany Batat i Russet Potato dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Umieść słodkie ziemniaki w holenderskim piekarniku; zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 20-25 minut lub do miękkości.
Odcedzić; lekko ostudzić.
Umieść 1/2 szklanki oleju, sok z limonki, kolendrę, miód, ocet, czosnek i chipotle w blenderze; przykryj i przetwarzaj, aż się połączą.
Przełóż do małej miski; dodaj jicamę i wrzuć do płaszcza.
Słodkie ziemniaki obrać i pokroić w plastry; posmaruj pozostałym olejem. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy plastry będą miały ślady grilla i będą miękkie.
Ułóż ziemniaki na półmisku do serwowania. Łyżką cedzakową, na wierzchu jicama.
Sałatkę skropić pozostałym dressingiem.