Grillowany Batat & Jicama

Grillowany Batat & Jicama
Grillowany Słodki Ziemniak i Jicaman to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 122 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś słodkie ziemniaki, jicamę, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Czwartego Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana sałatka ze słodkich ziemniaków ze słodko-kwaśnym dressingiem z boczku, Sweet Maple BBQ grillowane Kliny ze słodkich ziemniaków, oraz Grillowany Batat i Russet Potato dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Umieść słodkie ziemniaki w holenderskim piekarniku; zalej wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 20-25 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
2
Odcedzić; lekko ostudzić.
3
Umieść 1/2 szklanki oleju, sok z limonki, kolendrę, miód, ocet, czosnek i chipotle w blenderze; przykryj i przetwarzaj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Przełóż do małej miski; dodaj jicamę i wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
JicamaJicama
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Słodkie ziemniaki obrać i pokroić w plastry; posmaruj pozostałym olejem. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy plastry będą miały ślady grilla i będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Ułóż ziemniaki na półmisku do serwowania. Łyżką cedzakową, na wierzchu jicama.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
JicamaJicama
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
7
Sałatkę skropić pozostałym dressingiem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia25
Magazyn