Grillowany bakłażan Nigela Slatera z kremową fetą
Grillowany bakłażan Nigela Slatera z kremowym Fetanem to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 507 kalorii, 17g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 3,54 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyli, ciepły płaski chleb, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Nigel Slater ' s Grillowana wołowina sałatka wietnamska, Nigel Slater ' s Coq au Riesling, oraz Krewetki Nigela Slatera z azjatycką zielenią.
Instrukcje
Jeśli czas na to pozwala, posypać kawałki bakłażana solą morską i odstawić na godzinę. Pomoże im to później wchłonąć mniej oleju.
W średniej misce pokruszyć fetę i rozgnieść grubo widelcem.
Dodać jogurt, 3 łyżki wody i zioła. Doprawić czarnym pieprzem i całość zmiksować na kremową masę. W razie potrzeby doprawić solą.
W międzyczasie opłucz bakłażany i osusz je.
Szczotkować z odrobiną oliwy z oliwek i grillować do miękkości, 4-6 minut na stronę. Powinny mieć jakiś kolor i znak.
Kawałki bakłażana wyjąć do naczynia i skropić odrobiną oliwy z oliwek i posypać łuszczącą się solą. Pozwól im ostygnąć.
Podawać ze śmietaną feta i flatbread.