Grillowanie: zapiekana Sałatka cebulowa z Prosciutto i Parmigiano
Grillowanie: wędzona Sałatka cebulowa z Prosciutto i Parmigiano może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz czosnek, pieprz, szaszłyki z drewna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka z ogórkiem i zwęgloną cebulą, Patelnia-Zwęglona Sałatka Cebulowa Vidalian, oraz Chrupki Prosciutto i Parmigiano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal jeden komin pełen węgla drzewnego. Gdy cały węgiel jest oświetlony i pokryty szarym popiołem, wylej i rozłóż węgle równomiernie na ruszcie z węglem drzewnym.
Podczas gdy węgiel świeci, pokroić każdą cebulę w pierścienie o grubości 1 cala, odrzucając kawałki końcowe i papierowy pierścień zewnętrzny z każdej cebuli. Włócznia je prosto przez środek z drewnianymi szaszłykami, będą wyglądać jak lizaki.
Każdy krążek cebuli posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą.
Kromki chleba posmarować lekko oliwą z oliwek i posypać solą. Grilluj każdą kromkę chleba, aż zbrązowieje z każdej strony, 1-2 minuty na stronę.
Wyjąć chleb z grilla i natrzeć obie strony pokrojonymi kawałkami czosnku.
Umieść na grillu pokrojone krążki cebuli i gotuj do zwęglenia i miękkości, około 10 minut na stronę.
Wyjąć z grilla i pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.
Wyjmij krążki cebuli ze szaszłyków i umieść je w średniej misce. Cebulę wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i octem balsamicznym, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Pokroić chleb w kostkę 1 cala i wrzucić do cebuli.
Aby zbudować sałatkę, umieść na każdym talerzu porcję krążków cebuli i chleba, na wierzchu posiekaną natkę pietruszki, plastry prosciutto i parmezan, a następnie dopraw świeżo zmielonym czarnym pieprzem i podawaj.