Grillowane śliwki z sosem jogurtowym z orzechów włoskich
Grillowane śliwki z sosem jogurtowym z orzechów włoskich to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 177 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.17 za porcję. Mieszanka oleju canolan, miód, miód i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 18 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowane klopsiki z sosem jogurtowym po Indyjsku, Grillowane Wegańskie szaszłyki z indyjskim sosem limonkowo-kokosowym, oraz Tandoori przyprawiona pierś z kurczaka z grillowanym dżemem pomidorowym i sosem jogurtowym Herbed dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Śliwki pokroić olejem, skropić 1 łyżką miodu i posypać szczyptą cynamonu i skórki pomarańczowej.
Umieść śliwki na grillu, pokrój stronę w dół i grilluj przez 2 minuty lub do złotego koloru i lekko karmelizowanego. Obróć i grilluj, aż tylko się ogrzeje, około 1 minutę dłużej.
Umieść 3 połówki śliwek w każdej z 4 misek i polej kilkoma łyżkami sosu jogurtowego z orzechów włoskich.
Wszystkie składniki ubić w małej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce, jeśli nie używać od razu.