Grillowane ziemniaki Yukon Gold z rozmarynem-cytryną - czosnkiem Vinaigrette

Grillowane ziemniaki Yukon Gold z rozmarynem-cytryna - czosnek Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis ma 523 kalorie, 7G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pieczony czosnek, złote ziemniaki yukon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Yukon Gold Mash z rozmarynem i czosnkiem, Yukon Złoty Czosnek Rozmaryn Mash, oraz Chrupiące ziemniaki Yukon Gold pokrojone w kostkę z czosnkiem i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku z zimną wodą, dodaj 2 łyżki soli i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie, ale nadal twarde, 12 do 15 minut.
Odcedzić, ostudzić, a następnie pokroić każdy ziemniak w rund i kliny. Ziemniaki można przygotować do 2 dni wcześniej i schłodzić i pokroić tuż przed grillowaniem.
Podczas gotowania ziemniaków połącz skórkę, sok, czosnek, musztardę, rozmaryn oraz sól i pieprz w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Przy włączonym silniku powoli dodawaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i mieszaj do emulgowania. Może być wykonany 1 dzień wcześniej i schłodzony. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Rozgrzać grill do wysokiej.
Ziemniaki posmarować z obu stron olejem rzepakowym i doprawić solą i pieprzem.
Umieść ziemniaki na grillu, pokroić z boku i gotować, aż złoty kolor, 4 do 5 protokół. Obróć ziemniaki, i kontynuować grillowanie aż tylko gotowane przez, o 5 minut dłużej.
Usuń ziemniaki i pokrój każdą połowę na pół wzdłuż, a następnie w poprzek na 1-calowe kawałki.
Przełożyć na talerz i natychmiast skropić winegretem i wrzucić do połączenia.
Dekoruj gałązkami pietruszki.