Grillowane udka z kurczaka z groszkiem i szalotką

Grillowane udka z kurczaka z groszkiem i szalotką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanych udek z kurczaka z groszkiem i szalotką. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 2,61 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Jeśli masz groszek w strąku, cebulę, skórkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udka z kurczaka z szalotką i szpinakiem, Pieczone Udka Z Kurczaka Z Cykorią I Szalotką, oraz Udka z kurczaka z pieczonym słodkim ziemniakiem i szalotką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz kurczaka i osuszyć, a następnie ułóż w jednej warstwie w 9-przez 13-in. naczynie do pieczenia. Scatter 1 1/2 łyżki. plastry czosnku na kurczaku, następnie posypać 1 1/2 łyżki. rosemary.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Kurczaka skropić oliwą z oliwek i posypać 1 łyżeczką. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Obrócić do płaszcza; schłodzić, przykryć, co najmniej 6 godzin i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
SólSól
3
Przygotuj grill gazowy lub węglowy na pośrednie średnie ciepło (około 400; możesz trzymać rękę 5 w. powyżej ruszt do gotowania tylko 5 do 7 sekund). Jeśli używasz gazu, obróć wszystkie palniki na wysoki i zamknij pokrywę; podgrzej 10 minut i wyłącz jeden z palników. Obszar nad wyłączonym palnikiem jest pośrednią powierzchnią cieplną. W przypadku korzystania z węgla drzewnego, Światło 60 brykiety na ogniskograte. Gdy węgle są pokryte popiołem, około 20 minut, bank po przeciwnych stronach firegrate i niech spalić do medium. Powierzchnia nad oczyszczoną sekcją jest pośrednią powierzchnią cieplną.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj szalotki i gotować do miękkości, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
6
Przenieść do miski i ostudzić; pokroić duże kawałki na połówki lub ćwiartki. Doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia, dodać groszek, i gotować, aż tylko miękkie, 2 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Odcedzić groszek; przełożyć do miski z lodem i zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Spuścić ponownie.
9
Udka kurczaka osuszyć i położyć je skórą w dół na pośrednim obszarze ciepła; zamknij pokrywę. Gotować 10 minut (12 na duże uda). Przewróć i grill, pokryte, 10 minut więcej. Przenieść kurczaka na bezpośrednim ogniu i gotować, obracając raz, aż skóra jest dobrze rumiane, 3 do 5 minut, i aż kurczak nie jest już różowy wewnątrz (wyciąć do testu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Udka Z KurczakaUdka Z Kurczaka
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
10
Przenieś kurczaka na patelnię; patelnia namiotowa z folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
11
Na dużej patelni gotuj pancettę na średnim ogniu, aż tłuszcz zacznie się renderować i pancetta zacznie być chrupiąca, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj pozostały czosnek, rozmaryn, sól, i pieprz, cebula, pietruszka, i szalotki do pancetta. Gotować, mieszając, 2 minuty. Wymieszać z groszkiem i masłem i gotować 2 minuty, lub aż groszek są podgrzewane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
GrochGroch
SólSól
13
Kurczaka podzielić na 6 ciepłych talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
14
Posypać sokiem z cytryny warzywami. Wymieszać i łyżką na talerzach obok kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
15
* Jeśli używasz mrożonego groszku, nie gotuj ich w kroku 3; po prostu dodaj do mieszanki pancetta w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
GrochGroch
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn