Grillowane Teriyaki Mahi Mahi Z Salsą Mango

Grillowane Teriyaki Mahi Mahi Z Salsą Mango
Grillowane Teriyaki Mahi Mahi z mango Salsan to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 1 porcją. Na 51,62 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 269g białka, 67 g tłuszczu, oraz w sumie 2210 kalorii. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to japońskie danie. Mieszanka pieprzu jalapeno, sos sojowy, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Grillowane Teriyaki Mahi Mahi z salsą Mango, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Teriyaki Mahi Mahi z Mang-o-So Delicious Salsa są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Do salsy: obrać mango i pokroić w 1/4 cala pokrojone w kostkę kawałki.Włóż kawałki mango do małej miseczki z pozostałymi składnikami salsy; wymieszaj, aby połączyć.Przykryć miskę z saran wrap i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.Do marynaty: w małej misce, ubij razem sos sojowy, słodka sake, olej roślinny, jasnobrązowy cukier, świeży imbir i mielony czosnek; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasnobrązowy CukierJasnobrązowy Cukier
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
świeży Imbirświeży Imbir
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Filety mahi mahi umieścić w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Mahi MahiFilety Mahi Mahi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
3
Wlać marynatę do worka; wycisnąć powietrze z worka i szczelnie zamknąć.Obróć / wstrząśnij torebką, aby pokryć filety marynatą.Przechowywać w lodówce przez 20-30 minut.Wyjmij filety z worka i wyrzuć marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Szczotkować lub spryskać obie strony filetów olejem roślinnym.Grilluj na dużym ogniu, aż ryba będzie nieprzezroczysta przez całe 8 do 10 minut, obracając się raz w połowie czasu grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać na ciepło z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarty świeży imbirstarty świeży imbir1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreostarty świeży imbirstarty świeży imbir1porcja startego parmezanudrobno posiekana świeża miętadrobno posiekana świeża mięta1porcja startego parmezanudrobno posiekana świeża miętadrobno posiekana świeża mięta1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony pieprz jalapeno z nasionamimielony pieprz jalapeno z nasionami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreomielony pieprz jalapeno z nasionamimielony pieprz jalapeno z nasionami1dla każdego.1/2 szklanki grzybów shiitake, pokrojonych na ćwiartki1/2 szklanki grzybów shiitake, pokrojonych na ćwiartki0warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy0warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanujasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1porcja startego parmezanujasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier1porcja startego parmezanuświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1porcja startego parmezanuświeży sok z limonkiświeży sok z limonki4filetyfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubościfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubości4filetyfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubościfilety mahi mahi, około 6 oz. każdy i 1 cal grubości1łyżka czerwony ocet winnydojrzałe mangodojrzałe mango591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana czerwona cebuladrobno posiekana czerwona cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesłodka sakesłodka sake591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesłodka sakesłodka sake1dla każdego.zęby przyrodzeniazęby przyrodzenia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1dla każdego.1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia72
Magazyn