Grillowane Tacos rybne z dressingiem z limonki Chipotle

Grillowane Tacos rybne z dressingiem z limonki Chipotle
Przepis na grillowane Tacos rybne z dressingiem z limonki Chipotle może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 6 godzin i 44 minuty. Za $2.9 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 23G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Sprawdza się jako dość tanie danie główne. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. 2617 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis od Allrecipes wymaga kapusty, octu destylowanego, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i filetów z tilapii. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Z łyżką ocena 99%, to danie jest niesamowite. Grillowane Tacos rybne z dressingiem Chipotle-Limonka, Chipotle-Tacos Z Ryb Limonkowych, oraz Chipotle Lime Fish Tacos są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę, wymieszaj w misce oliwę z oliwek, ocet, sok z limonki, skórkę z limonki, miód, czosnek, kminek, chili w proszku, przyprawy do owoców morza, czarny pieprz i ostry sos, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Tilapię włożyć do płytkiego naczynia i polać marynatą rybę. Przykryj i wstaw do lodówki na 6 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
TilapiaTilapia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Aby zrobić dressing, Połącz w misce śmietanę i sos adobo. Dodaj sok z limonki, skórkę z limonki, kminek, chili w proszku, przyprawy do owoców morza.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodaj sól i pieprz w pożądanych ilościach. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie potrzebna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu, aby uzyskać wysoką temperaturę i lekko ruszt olejowy. Ustaw ruszt 4 cale od ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Usuń rybę z marynaty, odsącz nadmiar i wyrzuć marynatę. Grilluj kawałki ryby, aż łatwo się łuszczą widelcem, obracając raz, około 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Złóż tacos, umieszczając kawałki ryby na środku tortilli z pożądaną ilością pomidorów, kolendry i kapusty; skrop dressingiem. Aby podać, zwiń tortille wokół nadzień i udekoruj ćwiartkami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych

Składniki

1mała głowakapusta rdzeniowa i rozdrobnionakapusta rdzeniowa i rozdrobniona0warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1warzywo (np. szpinak)1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSOS adobo z papryki chipotleSOS adobo z papryki chipotle1bunchkolendra, posiekanakolendra, posiekana0warzywo (np. szpinak)do średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej1warzywo (np. szpinak)do średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJukonJukon2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1warzywo (np. szpinak)2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2warzywo (np. szpinak)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychMarynataMarynata2Spód: okruszki z herbatników grahamświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2warzywo (np. szpinak)2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2limonki pokrojone w klinylimonki pokrojone w kliny1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSOS ostra papryka, lub do smakuSOS ostra papryka, lub do smaku61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychsól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku1warzywo (np. szpinak)przyprawy do owoców morza, np. stareprzyprawy do owoców morza, np. stare1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprzyprawy do owoców morza, np. stareprzyprawy do owoców morza, np. stare61 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychOpatrunekOpatrunek227papryka habanerojasna śmietanajasna śmietana454papryka habanerofilety z tilapii pokrojone w kawałkifilety z tilapii pokrojone w kawałki3dojrzałe pomidory, sadzone i pokrojone w kostkędojrzałe pomidory, sadzone i pokrojone w kostkę283papryka habaneropakiet tortillepakiet tortille2Spód: okruszki z herbatników grahamocet biały destylowanyocet biały destylowany

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryba działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Ławka Sonoma Coast Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Bench Sonoma Coast Pinot Noir
Bench Sonoma Coast Pinot Noir
Szczupły, żywy i zachwycający. Pochodzi głównie z Winnicy Sangiacomo Amaral Ranch na wybrzeżu Sonoma Ava. To wino o chudej, eleganckiej strukturze i żywej kwasowości, przypominające Burgundy.It uzupełnia bogate sosy, pieczone mięsa i uwielbia być łączony z drobiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 44 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn