Grillowane Tacos rybne z dressingiem z limonki Chipotle

Grillowane Tacos rybne z dressingiem z limonki Chipotle
Przepis na grillowane Tacos rybne z dressingiem z limonki Chipotle może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w około 6 godzin i 44 minuty. Za $2.9 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 23G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Sprawdza się jako dość tanie danie główne. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. 2617 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Ten przepis od Allrecipes wymaga kapusty, octu destylowanego, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i filetów z tilapii. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Z łyżką ocena 99%, to danie jest niesamowite. Grillowane Tacos rybne z dressingiem Chipotle-Limonka, Chipotle-Tacos Z Ryb Limonkowych, oraz Chipotle Lime Fish Tacos są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę, wymieszaj w misce oliwę z oliwek, ocet, sok z limonki, skórkę z limonki, miód, czosnek, kminek, chili w proszku, przyprawy do owoców morza, czarny pieprz i ostry sos, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Tilapię włożyć do płytkiego naczynia i polać marynatą rybę. Przykryj i wstaw do lodówki na 6 do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
TilapiaTilapia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
3
Aby zrobić dressing, Połącz w misce śmietanę i sos adobo. Dodaj sok z limonki, skórkę z limonki, kminek, chili w proszku, przyprawy do owoców morza.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
(można Zastąpić Mozzarellą)(można Zastąpić Mozzarellą)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj sól i pieprz w pożądanych ilościach. Przykryj i wstaw do lodówki, aż będzie potrzebna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu, aby uzyskać wysoką temperaturę i lekko ruszt olejowy. Ustaw ruszt 4 cale od ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Usuń rybę z marynaty, odsącz nadmiar i wyrzuć marynatę. Grilluj kawałki ryby, aż łatwo się łuszczą widelcem, obracając raz, około 9 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Złóż tacos, umieszczając kawałki ryby na środku tortilli z pożądaną ilością pomidorów, kolendry i kapusty; skrop dressingiem. Aby podać, zwiń tortille wokół nadzień i udekoruj ćwiartkami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym

Składniki

1mała głowakapusta rdzeniowa i rozdrobnionakapusta rdzeniowa i rozdrobniona0Batoniki toffi Heath1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1Batoniki toffi Heath1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweSOS adobo z papryki chipotleSOS adobo z papryki chipotle1bunchkolendra, posiekanakolendra, posiekana0Batoniki toffi Heathdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej1Batoniki toffi Heathdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanejdo średniej wielkości białej lub żółtej cebuli, 1 pokrojonej na ćwiartki i 1 posiekanej591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 C. białego cukru1 C. białego cukru2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Batoniki toffi Heath2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2 do 3 łyżek posiekanych krążków papryczki bananowej lub posiekanej ostrej papryczki dowolnego rodzaju2Batoniki toffi Heath1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami6krewetki i żyłkiMarynataMarynata23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2Batoniki toffi Heath2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2 łyżki prażonego oleju arachidowego lub oleju roślinnego2limonki pokrojone w klinylimonki pokrojone w kliny1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSOS ostra papryka, lub do smakuSOS ostra papryka, lub do smaku6krewetki i żyłkisól i pieprz do smakusól i pieprz do smaku1Batoniki toffi Heathprzyprawy do owoców morza, np. stareprzyprawy do owoców morza, np. stare1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprzyprawy do owoców morza, np. stareprzyprawy do owoców morza, np. stare6krewetki i żyłkiOpatrunekOpatrunek2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.jasna śmietanajasna śmietana4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety z tilapii pokrojone w kawałkifilety z tilapii pokrojone w kawałki3dojrzałe pomidory, sadzone i pokrojone w kostkędojrzałe pomidory, sadzone i pokrojone w kostkę2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakiet tortillepakiet tortille23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet biały destylowanyocet biały destylowany

Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner

Ryba działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Ławka Sonoma Coast Pinot Noir z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Bench Sonoma Coast Pinot Noir
Bench Sonoma Coast Pinot Noir
Szczupły, żywy i zachwycający. Pochodzi głównie z Winnicy Sangiacomo Amaral Ranch na wybrzeżu Sonoma Ava. To wino o chudej, eleganckiej strukturze i żywej kwasowości, przypominające Burgundy.It uzupełnia bogate sosy, pieczone mięsa i uwielbia być łączony z drobiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 44 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia54
Magazyn