Grillowane szparagi z majonezem Anyżowo-orzechowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj grillowanych szparagów z majonezem anyżowym z orzechów laskowych. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 596 kalorii, 7G białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką miód, pomarańczę, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Grillowany kurczak z sosem cynamonowo-anyżowym, Anyż Gwiaździsty Wieprzowy, oraz Herbatniki z anyżem gwiazdkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym lub blenderze połącz żółtka jaj, ocet, soki cytrusowe i skórkę, miód, sól, pieprz i anyż. Podczas pracy maszyny dodaj olej w powolnym, stałym strumieniu, aż mieszanina zostanie emulgowana,
Rezerwa 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych do dekoracji i krótko przetworzyć resztę z majonezem.
Majonez wyjąć do małej miseczki.
Posmaruj szparagi oliwą z oliwek i połóż poziomo na ruszcie. Zapobiega to ich wypadaniu przez kraty.
Szparagi zwijamy szczypcami, aby je równomiernie grillować i nie bój się ich trochę scharagować.
Czas gotowania zależy od grubości szparagów i ciepła grilla. Średnio grube szparagi trwają około 6 minut.
Na talerzu: ułóż szparagi w wiązki na talerzach. Zasłoń trochę majonezu na każdym pakiecie.
Pozostałe posiekane orzechy laskowe posypać majonezem i udekorować plasterkami pomarańczy lub klinami.