Grillowane szaszłyki z krewetek z sosem sojowym, świeżym imbirem i prażonym sezamem
Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z limonki, ocet winny, drewniane szaszłyki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 19 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Gotowane krewetki z opiekanym sosem sezamowo-imbirowym, Krewetki z grilla w stylu Scampi z sosem sojowym, świeżym imbirem i czosnkiem, oraz Przyprawa azjatycka przetarta żeberkami z ananasowo-imbirowym sosem BBQ i czarno-białym sezamem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Moczyć drewniane szaszłyki w zimnej wodzie przez 1 godzinę. Wątek 1 krewetki na każdym szaszłyku tak, że krewetki leżą płasko.
Ubić razem soję, czosnek, imbir, olej sezamowy, ocet winny biały, sok z limonki i olej z orzeszków ziemnych razem w małej misce.
Umieść szaszłyki z krewetek na talerzu i skropić olejem z orzeszków ziemnych, aby lekko płaszcz. Doprawić solą i pieprzem.
Grill grzewczy. Krewetki Grill 2 minut na stronie lub aż tylko gotowane przez.
Krewetki ułożyć na półmisku, skropić winegretem i posypać sezamem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Anne Amie Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Anne Amie Pinot Gris]()
Anne Amie Pinot Gris
Aromaty cytryny, mandarynki, kwiatu lipy, kwiatu pomarańczy. Smak owoców pestkowych, chrupiących jabłek, azjatyckiej gruszki, kardamonu. Wykończenie ma suchą, długą, mineralność.Sugerowane połączenia pokarmowe: pieczony kurczak, małże, sery, grillowana kabaczka.