Grillowane Szaszłyki Jagnięce W Stylu Tandoori

Grillowane Szaszłyki Jagnięce W Stylu Tandoori
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, grillowane szaszłyki jagnięce w stylu Tandoori mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,88 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 5G tłuszczu i w sumie 293 kalorii. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. 33 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka kminku w proszku, popękanego pieprzu, nasion ze strąków kardamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 85%. Grillowane Szaszłyki Jagnięce W Stylu Tandoori, Szaszłyki jagnięce Tandoori z chrupiącą slaw & raita, oraz Grillowany Tandoori - jogurtowa marynowana Łopatka jagnięca z grillowaną cebulą i zieloną fasolką są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 4 drewniane szaszłyki (moczone przez 2 godziny w wodzie) lub 4 metalowe szaszłyki
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
3
Podgrzej kminek, garam masala i kardamon na suchej patelni, na małym ogniu, aż będą pachnące, około 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj cebulę w proszku i czosnek, a następnie przenieś miksturę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodaj jogurt, paprykę, curry, kolendrę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
6
Na każdy szpikulec nawlecz 4 kostki jagnięciny, naprzemiennie z kawałkami szalotki i pozostawiając około 1/3 szpikulca jako rączkę. Ułóż je w płytkim szklanym naczyniu do pieczenia i polej je mieszanką jogurtu (w razie potrzeby Obróć, aby pokryć). Pozostaw do marynowania przez 1 godzinę do nocy w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Posmaruj grill natłuszczonym ręcznikiem papierowym i podgrzej go do średniej wysokości. Ułóż szaszłyki pod kątem, aby uzyskać ładne ślady grilla i grilluj 3 do 4 minut z każdej strony dla średnio rzadkich, 5 do 6 minut z każdej strony dla średniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Przełóż szaszłyki na półmisek i udekoruj ćwiartkami limonki i kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Podawać z ryżem basmati z kolendrą lub orzo ze szpinakiem i masłem oraz stroną raita (sos jogurtowy z warzywami), jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
RaitaRaita
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn