Grillowane Szaszłyki Jagnięce W Stylu Tandoori

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe przepisy do twojego pudełka z przepisami, grillowane szaszłyki jagnięce w stylu Tandoori mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 1,88 zł za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera około 16G białka, 5G tłuszczu i w sumie 293 kalorii. To będzie hit w Twoim Czwartego Lipca wydarzenie. 33 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Mieszanka kminku w proszku, popękanego pieprzu, nasion ze strąków kardamonu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 85%. Grillowane Szaszłyki Jagnięce W Stylu Tandoori, Szaszłyki jagnięce Tandoori z chrupiącą slaw & raita, oraz Grillowany Tandoori - jogurtowa marynowana Łopatka jagnięca z grillowaną cebulą i zieloną fasolką są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 4 drewniane szaszłyki (moczone przez 2 godziny w wodzie) lub 4 metalowe szaszłyki
Podgrzej kminek, garam masala i kardamon na suchej patelni, na małym ogniu, aż będą pachnące, około 1 do 2 minut.
Dodaj cebulę w proszku i czosnek, a następnie przenieś miksturę do miski.
Dodaj jogurt, paprykę, curry, kolendrę, sól i pieprz.
Na każdy szpikulec nawlecz 4 kostki jagnięciny, naprzemiennie z kawałkami szalotki i pozostawiając około 1/3 szpikulca jako rączkę. Ułóż je w płytkim szklanym naczyniu do pieczenia i polej je mieszanką jogurtu (w razie potrzeby Obróć, aby pokryć). Pozostaw do marynowania przez 1 godzinę do nocy w lodówce.
Posmaruj grill natłuszczonym ręcznikiem papierowym i podgrzej go do średniej wysokości. Ułóż szaszłyki pod kątem, aby uzyskać ładne ślady grilla i grilluj 3 do 4 minut z każdej strony dla średnio rzadkich, 5 do 6 minut z każdej strony dla średniej.
Przełóż szaszłyki na półmisek i udekoruj ćwiartkami limonki i kolendrą.
Podawać z ryżem basmati z kolendrą lub orzo ze szpinakiem i masłem oraz stroną raita (sos jogurtowy z warzywami), jeśli chcesz.