Grillowane steki z sosem pietruszkowym Oregano
Grillowane steki ze spódnicą z sosem z pietruszki Oregano mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 13g białka, oraz 40 g tłuszczu. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka oregano, ząbki czosnku, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Grillowane steki z sosem pietruszkowym Oregano, Grillowane steki z Tomatillo na dwa sposoby, oraz Grillowane steki z miecznika z cytrynową marynatą Oregano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu, aż będzie gorąca, a następnie lekko olej. Steki osuszyć i posypać 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu (łącznie).
Steki z grilla, odwracając się od czasu do czasu, w sumie 2 do 8 minut na średnio rzadkie (w zależności od grubości mięsa).
Przenieść na talerz i odstawić 5 minut.
Podczas grillowania steki, pozostałe składniki przecier z 3/4 łyżeczki soli w blenderze, aż będą gładkie.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.