Grillowane steki z polędwicy z pieprzem i salsą Kaparową

Grillowane steki z polędwicy z pieprzem i salsą Kaparową mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 423 kalorie, 34g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Grillowane steki Rib-Eye z Kaparem i salsą z bułki tartej, Grillowane steki Rib-Eye z paloną salsą pieprzową, oraz Steki z kalafiora i Purée z salsą Orzechowo-Kaparową.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Salsa: umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej Grill gazowy lub węglowy. Grill papryki ze wszystkich stron, aż zwęglone, o 10 protokół.
Umieścić je w misce z 1 łyżką wody. Przykryj miskę pokrywką lub plastikową folią na 30 minut.
Usuń zwęgloną skórkę, rdzeń i nasiona z papryki.
Pokrój miąższ w paski o grubości 1/4 cala i umieść je w małej misce. W osobnej misce ubij razem oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, kapary i pietruszkę, aż będzie gładka. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wlać mieszaninę na paprykę i wrzucić, aż pokryte. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, (może być wykonane 1 dzień wcześniej).
Steki: umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej Grill gazowy lub węglowy. Doprawić steki z obu stron wędzoną solą i ziołami prowansalskimi.
Skropić oliwą z oliwek i grillować przez 4 do 6 minut z każdej strony na średnio rzadkie.
Wyjmij steki z patelni grillowej na deskę do krojenia i odstaw na 5 minut przed podaniem.
Cienko pokroić steki i ułożyć na talerzach. Top z salsą i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować La Jota Howell Mountain Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.