Grillowane steki z kością
Grillowane steki z kością to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 717 kalorii, 53g białka, oraz 56 g tłuszczu. Na 5,54 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pomidorów z serem, steki z rib-eye, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Sprawdza się jako danie główne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane Steki T-Bone, Grillowane Steki T-Bone, oraz Grillowane steki T-Bone z balsamiczną cebulą Confit dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grilla (wysokie ciepło). Jeśli używasz grilla gazowego, pozostaw przeciwną stronę nieoświetloną; jeśli używasz grilla węglowego, trzymaj przeciwną stronę wolną od węgli.
Steki posmaruj oliwą z oliwek, a następnie posyp obie strony popękanym czarnym pieprzem i wędzoną solą.
Steki z grilla na gorącej stronie grilla, aż grill oznacza formę, około 3 minut na stronę.
Przenieś steki na nieoświetloną stronę grilla, przykryj i gotuj do pożądanej doneness, około 8 minut dla średnio rzadkich.
Przenieś steki na talerze; pozostaw 10 do 15 minut.
Podawać razem z serem pleśniowym-pomidory ze skórki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
![Merlot dyrektora]()
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.