Grillowane steki z grilla z fasolką szparagową i sałatką z pomidorów wiśniowych

Grillowane steki z grilla z fasolką szparagową i sałatką z pomidorów wiśniowych
Jeśli 2,85 zł za porcję spadnie Twój budżet, steki grillowane z przyprawami z zieloną fasolą i sałatką z pomidorów wiśniowych mogą być niesamowite bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 470 kalorii, 6G białka, oraz 42g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka oleju roślinnego, sól koszerna, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane Steki Z Tuńczyka Z Sałatką Ziemniaczano - Fasolową, Sałatka z pomidorów Cherry, zielonej fasoli i fasoli woskowej z okruchami chleba Herbed z " Kitchen Garden Cookbook, oraz Sałatka Z Zielonej Fasoli I Pomidorów Wiśniowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć musztardę, czosnek, sól i pieprz w małej misce. Obie strony steków pokryć cienką warstwą mieszanki przypraw, dokładnie ją wcierając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Niech siedzą w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. (Rub powinien być prawie całkowicie wchłaniany przez mięso, lub spali się, gdy steki są grillowane.) Tymczasem zrobić sałatkę.Do sałatki: doprowadzić duży garnek mocno osolonej wody do wrzenia i przygotować kąpiel z lodem, napełniając miskę do połowy lodem i wodą; odstawić. Tymczasem zrób opatrunek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
StekStek
MięsoMięso
LódLód
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
GarnekGarnek
3
W średniej, niereaktywnej misce umieścić szalotkę, skórkę z cytryny oraz odmierzoną sól i pieprz i dodać sok z cytryny. Podczas ciągłego ubijania powoli skropić olejem i ubijać, aż do równomiernego połączenia. Odłóż opatrunek na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
SzalotkaSzalotka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodać fasolkę szparagową do wrzącej wody i gotować, aż chrupiące-przetargu, o 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
WodaWoda
5
Odcedzić i przenieść do przygotowanej łaźni wodnej z lodem. Gdy fasola jest schłodzona, ponownie odcedzić i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
1
Rozgrzać grill gazowy lub węglowy do wysokości (około 450 ° F do 288°).Gdy grill będzie gotowy, przetrzyj ruszty ręcznikiem zanurzonym w oleju roślinnym, umieść steki na ruszcie i zamknij grill. Gotować, niezakłócony, aż na dnie pojawią się ślady grilla, a steki są lekko zwęglone na brzegach, około 4 do 5 minut. Flip, Zamknij grill, i gotować, aż steki osiągnąć średnio rzadkie, o 4 protokół więcej. (Aby sprawdzić doneness, użyj palca, aby nacisnąć na mięso: powinno być twarde na brzegach, ale nadal dać w środku. Można również użyć natychmiastowego odczytu termometru; powinien zarejestrować 115 ° F do 120 ° F dla rzadkich,125 do 130 ° F dla średnio rzadkich.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
StekStek
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Przenieś steki na deskę do krojenia i pozwól im odpocząć przez co najmniej 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
3
Podawać z sałatką.Parowanie napojów: Silverado Cabernet Sauvignon, Napa Valley. Ten przepis to świetny pretekst, aby wybić duże, czerwone wino nowego świata. Cab i stek były przeznaczone dla siebie, ale ze względu na przyprawę tutaj, Dojrzałe, jammy wina, takie jak Silverado działa dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
PijPij
StekStek

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn