Grillowane skórki ziemniaczane z kremowym sosem

Potrzebujesz bezglutenowego przystawki ? Grillowane skórki ziemniaczane z kremową polewą mogą być świetnym przepisem do wypróbowania. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 4 porcji, każda o wartości 234 kalorii , 5 g białka i 15 g tłuszczu . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu z okazji Czwartego Lipca . Jest on sponsorowany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką masło, czosnek w proszku, majonez i kilka innych składników, możesz go przygotować. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje raczej słabą ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Bardzo podobne do tego przepisu są grillowane skórki ziemniaczane , zupa z pieczonych ziemniaków z chrupiącymi skórkami ziemniaczanymi i zapiekanka ze słodkich ziemniaków z kruszonką pekanową .
Instrukcje
Pokrój każdego ziemniaka wzdłuż na cztery ćwiartki.
Odetnij białą część, pozostawiając 1/4 cala skórki ziemniaka.
Połóż skórki na talerzu nadającym się do użycia w kuchence mikrofalowej.
Podgrzewać w kuchence mikrofalowej bez przykrycia, na dużej mocy przez 8–10 minut lub do miękkości.
Posmaruj muszle masłem, polej pikantnym sosem, posyp serem i kawałkami boczku.
Grilluj ziemniaki skórką do dołu, bez przykrycia, na średnim ogniu przez 4-6 minut lub do lekkiego zrumienienia. Przykryj i grilluj przez kolejne 2-3 minuty lub do momentu roztopienia się sera.
Posyp pomidorem i cebulą. W małej misce połącz składniki na wierzch.
Podawać ze skórkami ziemniaczanymi.