Grillowane Sardynki Po Portugalsku

Grillowane Sardynki Po Portugalsku
Grillowane sardynki w stylu portugalskim to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 8 porcjami. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 217 kalorii, 12g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz sardynki, sól i pieprz, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodistę. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Grillowane sardynki w stylu śródziemnomorskim, Sarde En Saor (sardynki w stylu weneckim), oraz Małże W Stylu Portugalskim są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Skaluj i wypatrosz sardynki (możesz to zrobić ze sprzedawcą ryb).
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Waga KuchennaWaga Kuchenna
2
Sardynki umyć pod zimną, bieżącą wodą i osuszyć papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Lekko posolić sardynki grubą solą morską i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
SardynkiSardynki
4
W międzyczasie gotuj 2 ziemniaki, aż nóż zostanie łatwo włożony.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Odcedzić i schłodzić.
6
Piecz 2 zielone papryki na otwartym ogniu, aż zwęglone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
7
Umieść w misce i przykryj ją plastikiem, aby pozostawić na parze przez około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Usunąć plastik, obrać i posadzić paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
9
Pokrój paprykę w paski o szerokości 3 cali i połącz w misce z 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 1/8 szklanki octu winnego białego, cebuli i czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodaj pomidora (plasterki), cebulę (plasterki) i ogórek. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
OgórekOgórek
PomidorPomidor
CebulaCebula
11
Rozgrzej grilla lub grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Sardynki ułożyć na gorącym grillu
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Kiedy sardynki są zrobione z pierwszej strony
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
14
Umieść 4 sardynki na każdym talerzu z 2 połówkami ziemniaków i sałatką z zielonego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
SardynkiSardynki
ZiemniakZiemniak
15
Dla dekoracji i dodatkowego smaku, skropić pozostałą oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia60
Magazyn