Grillowane ogony homara z cytrynowo-Czerwonym masłem Fresno

Grillowane ogony homara z cytrynowo-Czerwonym masłem Fresno
Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 6,1 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 11g białka, oraz 38 g tłuszczu. Idź do sklepu i odebrać masło, sok z cytryny, Fresno chiles, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ogony homara z grilla z masłem Sriracha, Grillowane ogony homara Maine z masłem Miso, oraz Grillowane ogony homara z wędzonym masłem paprykowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić sok z cytryny w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki. Wymieszaj miód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Ochłoń.
3
Do zredukowanego soku z cytryny dodać masło i skórkę i wymieszać na gładką masę. Złożyć chiles i doprawić solą i pieprzem. Masło będzie przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 1 tygodnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
4
Na grillowane ogony homara: doprowadzić do wrzenia duży garnek osolonej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj ogony homara i gotuj przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
6
Wyjąć i dobrze spuścić. Podziel każdy ogon homara wzdłuż spodu ciężkim nożem, uważając, aby nie przeciąć tylnej skorupy, tak aby Homar był nadal w jednym kawałku, ale wnętrze jest odsłonięte.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Rozgrzać grill węglowy do średnio-wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Miąższ homara posmarować olejem i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Umieść ogony w dół na grillu i grilluj, aż lekko zwęglone, około 3 minut. Odwróć, pędzel z dużą ilością cytrynowo-czerwonego masła Fresno, i kontynuować grillowanie aż tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół, szczotkowanie z masłem przez cały.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Wyjąć z grilla na talerz, miąższ do góry. Dodać trochę więcej masła, trochę listków kolendry i skórki z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Domaine de Chantemerle Chablis. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Domaine de Chantemerle Chablis
Domaine de Chantemerle Chablis
Aromaty świeżych ziół, białych kwiatów, kurzu kredowego. Wyrafinowany, czysty, żywy; aromaty cytryn, limonek, soli morskiej. Ciesz się schłodzonym jako aperitif lub rozkoszuj się ostrygami lub innymi świeżymi skorupiakami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn