Grillowane ogony homara z cytrynowo-Czerwonym masłem Fresno
Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 6,1 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 11g białka, oraz 38 g tłuszczu. Idź do sklepu i odebrać masło, sok z cytryny, Fresno chiles, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis od Foodnetwork ma 10 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ogony homara z grilla z masłem Sriracha, Grillowane ogony homara Maine z masłem Miso, oraz Grillowane ogony homara z wędzonym masłem paprykowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić sok z cytryny w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki. Wymieszaj miód.
Do zredukowanego soku z cytryny dodać masło i skórkę i wymieszać na gładką masę. Złożyć chiles i doprawić solą i pieprzem. Masło będzie przechowywać w lodówce, pod przykryciem, do 1 tygodnia.
Na grillowane ogony homara: doprowadzić do wrzenia duży garnek osolonej wody.
Dodaj ogony homara i gotuj przez 4 minuty.
Wyjąć i dobrze spuścić. Podziel każdy ogon homara wzdłuż spodu ciężkim nożem, uważając, aby nie przeciąć tylnej skorupy, tak aby Homar był nadal w jednym kawałku, ale wnętrze jest odsłonięte.
Rozgrzać grill węglowy do średnio-wysokiego ciepła.
Miąższ homara posmarować olejem i posypać solą i pieprzem.
Umieść ogony w dół na grillu i grilluj, aż lekko zwęglone, około 3 minut. Odwróć, pędzel z dużą ilością cytrynowo-czerwonego masła Fresno, i kontynuować grillowanie aż tylko gotowane przez, 2 do 3 protokół, szczotkowanie z masłem przez cały.
Wyjąć z grilla na talerz, miąższ do góry. Dodać trochę więcej masła, trochę listków kolendry i skórki z cytryny.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Chablis i Chardonnay to świetny wybór dla homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Domaine de Chantemerle Chablis. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
![Domaine de Chantemerle Chablis]()
Domaine de Chantemerle Chablis
Aromaty świeżych ziół, białych kwiatów, kurzu kredowego. Wyrafinowany, czysty, żywy; aromaty cytryn, limonek, soli morskiej. Ciesz się schłodzonym jako aperitif lub rozkoszuj się ostrygami lub innymi świeżymi skorupiakami.