Grillowane małże ze Spaghetti, Prosciutto i mieszaną zielenią

Grillowane małże ze Spaghetti, Prosciutto i mieszaną zielenią
Grillowane małże ze Spaghetti, Prosciutto i mieszaną zielenią to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 699 kalorii, 30g białka, oraz 35 g tłuszczu. Na 2,74 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz Collard zieleni, pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Mieszane warzywa z Prosciutto i kantalupa, Mieszane warzywa z kaczką Prosciutto, pigwą, Manchego i klonem-t, oraz Sałatka z grillowanym kurczakiem i mieszanymi ziołami.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać czosnek i pokruszony czerwony pieprz i mieszać aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
3
Dodać musztardy, chard, i Collard zieleni i wrzucić, aż zacznie więdnąć, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Collard GreensCollard Greens
Zielenina MusztardowaZielenina Musztardowa
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
4
Zdjąć z ognia. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
6
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło). Grill prosciutto do początku chrupiące, o 1 minutę na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Przełożyć prosciutto na talerz. Rozdarć każdy kawałek wzdłuż na paski o szerokości 1 cala; Dodaj do garnka z zielenią. Grilluj małże partiami, jeśli to konieczne, aż każdy otworzy się, około 6 minut (wyrzuć małże, które nie otwierają się).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
ZieloniZieloni
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
GarnekGarnek
8
Przenieś małże z grilla do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
GarnekGarnek
9
W międzyczasie gotuj spaghetti w innym dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będzie miękkie, ale nadal twarde do ugryzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Liście Mięty, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Odcedzić, rezerwując 2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
11
Dodaj makaron do garnka z zieleniną, prosciutto i małże. Wycisnąć sok z 1 cytryny na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
ZieloniZieloni
MałżeMałże
SokSok
CytrynaCytryna
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodać natkę pietruszki. Wrzucić na średnim ogniu, aż do ogrzania przez, dodając zarezerwowane makaron gotowania wody przez 1/2 cupfuls jeśli suche. Doprawić solą i pieprzem oraz w razie potrzeby sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MakaronyMakarony
WodaWoda
13
Przenieść mieszaninę makaronu do dużej płytkiej misce i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn