Grillowane małże z Sambucą i włoską kiełbasą

Grillowane małże z Sambucanem i włoską kiełbasą mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 95 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka Sambuca, kiełbasa z indyka, szczypta soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Małże gotowane na parze z pikantną włoską kiełbasą i koprem włoskim, Makaron z małżami, białym winem i pikantną włoską kiełbasą, oraz Grillowane Włoskie Kanapki Z Kiełbasą.
Instrukcje
Usunąć osłonki z kiełbasy.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę; gotować, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Dodaj cebulę, papryka, masło, i czosnek na patelnię; gotować 5 protokół, często mieszając.
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj 5 razy lub do momentu utworzenia bułki tartej.
Dodać bułkę tartą do mieszanki kiełbas; gotować 3 minuty, stale mieszając.
Wlać Sambuca na jednej stronie patelni. Zapal Sambucę długim zapałką i pozwól, by płomienie zgasły. Wymieszać w sosie Worcestershire, pieprz, i sól.
Przygotować grill do wysokiej temperatury.
Łuskać małże; wyrzucać połamane muszle lub muszle, które pozostają otwarte.
Umieścić 12 połówek małży na ruszcie skorupiaków; wyrzucić górne połówki muszli. Wierzch każdy z około 1 łyżeczki mieszanki bułki tartej.
Umieść ruszt na grillu. Przykryć i gotować 4 protokół lub do soku z małży w skorupkach wrze.
Usuń małże z rusztu; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałymi małżami i bułką tartą.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.