Grillowane małże na pół skorupki z imbirem Mignonnette

Grillowane małże na pół skorupki z imbirem Mignonnette
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, pescatariański i דל פחמימות,zny przepis ma 144 kalorie, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać scallion, akompaniament: sałatka z wodorostów, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ostrygi na pół muszli z marynowaną salsą imbirową, Ostrygi na pół muszli z grillowaną salsą ogrodową, oraz Karmazyn na pół muszli.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem grubej soli i małży (aby zrobić sos mignonnette).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
MałżeMałże
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne w dolnej części grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Przykryj duży talerz warstwą grubej soli o grubości 1/2 cala, aby utrzymać małże w miejscu do serwowania. Chwyć 1 małż w ręczniku kuchennym z jego" zawiasem " skierowanym ku tobie. Pracując nad miską, aby złapać Likier Małży, wsuń nóż między 2 muszle w punkcie przeciwległym zawiasu i obracaj małże, przesuwając nóż między muszlami, aż nóż osiągnie zawias.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
AlkoholAlkohol
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Przeciąć zawias, uważając, aby uniknąć uderzenia w środek małża. Otwarte muszle, przesuwny nóż wzdłuż spodu górnej skorupy, aby odłączyć go od małża. Wyciągnij górną skorupę i wyrzuć, utrzymując małże w dolnej skorupie, i wsuń nóż pod małże, aby poluzować, zachowując jak najwięcej likieru małży w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Gdy ogień jest umiarkowanie gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund), Ustaw stojak na grillu. Używając szczypiec, ułóż małże na pół muszli w 1 warstwie na stojaku i łyżka na nich zarezerwowanego alkoholu. Gdy Likier Małży osiągnie wrzenia, pozostawić małże do grillowania, odkryte, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 protokół. Ostrożnie przenieść małże szczypcami do talerza i mżawka z mignonnette.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
SzczypceSzczypce
1
* Małże można gotować pod brojlerem na płytkiej patelni pokrytej solą. Broil 5 do 7 cali od ciepła, aż tylko gotowane przez, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MałżeMałże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
BrojlerBrojler

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Małże działa bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn