Grillowane marokańskie przyprawione piersi z kurczaka nadziewane kuskusem i orzeszkami pinii

Grillowane marokańskie przyprawione piersi z kurczaka nadziewane kuskusem i orzeszkami pinii
Grillowane marokańskie przyprawione piersi z kurczaka nadziewane kuskusem i orzeszkami pinii może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.77 za porcję. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 32G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz masło, żurawinę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Marokańskie Przyprawione Grillowane Piersi Z Kurczaka, Piersi z kurczaka z rozmarynem, orzeszkami pinii i verjuice, oraz Marokańska Patelnia Z Kurczaka Z Orzechów Piniowych Kuskus.

Instrukcje

1
W małej misce, umieścić kuskus; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W rondlu 1-quart, bulion ciepła, masło, kolendra, 1/2 łyżeczki kminku, 1/4 łyżeczki soli i kurkumy do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
MasłoMasło
BulionBulion
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Gorący bulion zalać kuskusem, dobrze wymieszać i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
Odstawić na 5 minut, aby ciecz została wchłonięta. Odkrywaj i puchnij kuskus widelcem. Wymieszać ze skórką z cytryny, sokiem z cytryny, żurawiną, orzeszkami piniowymi i sosem pieprzowym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
żurawinażurawina
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
KuskusKuskus
5
W międzyczasie umieść 1 pierś z kurczaka na powierzchni roboczej. Zauważ, że ma gruby i cienki koniec. Aby utworzyć kieszeń na farsz, włóż długi, cienki nóż (idealny jest nóż do trybowania) w środek grubego końca, równolegle do powierzchni roboczej. Wsuń nóż do środka, aż dotrze do środka kurczaka. Przesuwaj nóż w górę iw dół w obrębie kurczaka, aby utworzyć kieszeń. Chcesz mieć mniejszy otwór, w którym nóż wszedł do kurczaka i większą kieszeń w kurczaku, aby napełnić go mieszaniną kuskusu. Powtórz z pozostałymi piersiami z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
KuskusKuskus
FarszFarsz
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
6
Stojak do grilla natryskowego z natryskiem do gotowania lub szczotką z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
7
Węgle grzewcze lub grill gazowy na średnie ciepło. (Sprawdź temperaturę węgli, umieszczając rękę, dłoń w dół, w pobliżu, ale nie dotykając stojaka do grillowania. Jeśli możecie trzymać tam rękę przez dwie sekundy [jeden-tysiąc jeden, jeden-tysiąc dwa], temperatura jest wysoka; trzy sekundy są średnio wysokie; cztery sekundy są średnie; pięć sekund jest niskie.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
8
Użyj jednej ręki do trzymania kurczaka z grubym końcem. Drugą ręką wkładamy 1/4 szklanki kuskusu do kieszeni. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
Cały KurczakCały Kurczak
9
Kurczaka posmarować olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
W małej misce wymieszaj 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki kminku i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Posypać równomiernie piersi kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
12
Grilluj kurczaka pod przykryciem 15 do 20 minut, obracając od czasu do czasu, aż sok z kurczaka nie będzie już różowy, gdy środek najgrubszej części zostanie przecięty (170ºF) i farsz będzie gorący. Aby służyć, pokroić każdą pierś i warstwę na talerzu, aby farsz był widoczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn