Grillowane Mahimahi z pomidorami na dwa sposoby
Grillowane Mahimahi z pomidorami na dwa sposoby to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.67 za porcję. Jeśli masz liście bazylii, oliwę z oliwek, pomidory koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mahimahi ze zwęgloną cebulą, pomidorami i Tapenadą Vinaigrette, Grillowane Mahimahi z polewą Tamaryndową, oraz Grillowane Mahimahi z ananasem Sambal dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż pomidory śliwkowe i połowę pomidorów koktajlowych pokrojonych bokiem na obramowanej blasze do pieczenia.
Pomidory skropić oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Na wierzchu rozsypać plasterki czosnku. Obrócić pomidory śliwkowe pokrojone bokiem w dół.
Pieczemy pomidory przez około 2 1/2 godziny lub do momentu, aż się pomarszczą, ale nadal wilgotne.
Przełożyć pomidory do miski. Zdjąć i wyrzucić skórki pomidorów śliwkowych.
W międzyczasie przecier pozostałe pomidory koktajlowe w robocie kuchennym. Pracując nad średnią misą, przepuść puree przez sitko o drobnej siatce, naciskając na ciała stałe. Ocet z czerwonego wina wymieszać z jus pomidorowym i doprawić solą.
Zapal grill lub podgrzej patelnię grillową. Lekko natrzeć filety mahimahi z oliwą z oliwek i doprawić filety solą i czarnym pieprzem. Grill mahimahi na dużym ogniu, obracając raz, aż lekko zwęglone i gotowane przez, O 8 protokół.
Wlać pomidor jus na 4 talerze i ustawić filety mahimahi na górze; łyżka pieczonych pomidorów obok.
Udekorować liśćmi bazylii i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.