Grillowane krewetki z sałatką ze szpinakiem pomarańczowym

Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Grillowane krewetki Kabobs z pomarańczową sałatką szpinak może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Mieszanka pępka pomarańczy, krewetki, pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki 2 sposoby: sos sojowy - Grillowane krewetki z sałatką szpinakową i krewetkami w Nowym Stylu, Sałatka Ze Szpinakiem Z Krewetkami Kokosowymi I Azjatycką Pomarańczą I Awokado, oraz Sałatka z grillowanych krewetek i szpinaku.
Instrukcje
Pokrój 2 pomarańcze na 8 klinów każdy. Obierz i przekrój pozostałe 2 pomarańcze; rezerwy.
Wymieszać wszystkie składniki marynaty pomarańczowej i Dressing; rezerwy połowę do dressingu. W płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu lub wytrzymałej plastikowej torbie do przechowywania żywności, umieść krewetki i pozostałą marynatę. Przykryć naczynie lub worek uszczelnienia i przechowywać w lodówce 15 minut.
Węgle grzewcze lub grill gazowy do bezpośredniego ogrzewania.
Cebulę pokroić na pół w kliny; oddzielić na kawałki. Cienko pokroić pozostałą cebulę na pół; oddzielić na kawałki i odstawić.
Usuń krewetki z marynaty; rezerwy marynaty do fastrygowania. Krewetki wątku, pomarańczowy kliny i cebula kliny naprzemiennie na każdym z ośmiu 8-calowych lub czterech 15-calowych szaszłyki metalowe, pozostawiając przestrzeń między każdym kawałkiem.
Grill kabobs odkryte 4 do 6 cali od średniego ciepła 6 do 8 minut, toczenie często i szczotkowanie z zastrzeżone fastrygowanie marynaty, aż krewetki są różowe i twarde. Wyrzucić wszelkie pozostałe fastrygowanie marynaty.
W dużej misce, delikatnie wrzucić szpinak, zastrzeżone sekcje pomarańczowe, zastrzeżone cienko pokrojone cebulę i zastrzeżone dressing.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Pinot Gris]()
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.