Grillowane krewetki z olejkiem z limonki, pomarańczy i bazylii

Grillowane krewetki z olejkiem z limonki, pomarańczy i bazylii
Grillowane krewetki z olejkiem z limonki, pomarańczy i bazylii to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 30 porcjami. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz limonki, Bazyl, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, Sałatka Z Krewetek Orzechowych Z Sosem Bazyliowo-Limonkowym, oraz Sałatka z krewetek limonkowych z kiełkami fasoli i tajską bazylią.

Instrukcje

1
W dużej misce połącz skórkę z 2 pomarańczy i 2 limonek, oliwę z oliwek i posiekaną świeżą bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj krewetki, sól koszerna, i czarny pieprz; przechowywać w lodówce przez 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Usunąć krewetki z oleju; wyrzucić olej. Grilluj krewetki na średnim ogniu, aż będą nieprzejrzyste i lekko zwęglone (około 2 minut na stronę).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Dekorować, w razie potrzeby.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia4
Magazyn