Grillowane krewetki z olejkiem z limonki, pomarańczy i bazylii
Grillowane krewetki z olejkiem z limonki, pomarańczy i bazylii to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 30 porcjami. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Jest idealny do 4 Lipca. Udaj się do sklepu i odbierz limonki, Bazyl, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, Sałatka Z Krewetek Orzechowych Z Sosem Bazyliowo-Limonkowym, oraz Sałatka z krewetek limonkowych z kiełkami fasoli i tajską bazylią.
Instrukcje
W dużej misce połącz skórkę z 2 pomarańczy i 2 limonek, oliwę z oliwek i posiekaną świeżą bazylią.
Dodaj krewetki, sól koszerna, i czarny pieprz; przechowywać w lodówce przez 30 protokół.
Usunąć krewetki z oleju; wyrzucić olej. Grilluj krewetki na średnim ogniu, aż będą nieprzejrzyste i lekko zwęglone (około 2 minut na stronę).
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.