Grillowane krewetki z migdałami

Grillowane krewetki z migdałami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Grillowane krewetki z migdałami spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.73 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 348 kalorii, 34g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka pieprzu, sok z cytryny, płatki pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pizza z grilla z grillowanymi pomidorami, szparagami, kozim serem i migdałami Marconan, Sałatka Z Fasoli Lima Z Krewetkami I Migdałami, oraz Sałatka z kuskusem i krewetkami z mandarynkami i migdałami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotować ogień węglem drzewnym lub rozgrzać grill gazowy lub elektryczny. Pokrojone pomidory odcedzić na drobno oczkowym durszlaku lub sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
W małej patelni sauté na średnim ogniu, tosty migdały w łyżce oleju, często mieszając, aż migdały są złotobrązowe-o 5 do 7 minut - uważając, aby ich nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Migdały przełożyć do moździerza, robota kuchennego lub blendera. W oleju pozostałym na patelni delikatnie podsmaż ząbki czosnku, często mieszając, aż będą złote-około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać czosnek do migdałów wraz z pietruszką, czarny pieprz, i ostra papryka. Wbić do moździerza lub przetworzyć lub zmiksować, stopniowo dodając odsączone pomidory, aby uzyskać gęsty sos. (Jeśli używasz robota kuchennego lub blendera, uważaj, aby nie przetworzyć; mieszanina powinna być trochę ziarnista od migdałów.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
5
Przełożyć sos do miski i ubić sok z cytryny i ocet. Rezerwa 2 łyżki pozostałego oleju i ubić resztę do sosu. SOS odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wrzucić krewetki z reserved 2 łyżki oleju. Gotować krewetki na gorącym grillu, około minuty na bok, aż skorupy są papierowe i mięso jest dokładnie gotowane. Pile krewetki na talerzu i służyć sos w oddzielnej misce (mniej niechlujny); lub wlać sos na gorące krewetki i służyć (bardzo niechlujny, ale pyszne).
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Nancy Harmon Jenkins jest pisarką kulinarną z pasją interesującą się śródziemnomorskimi kulturami i kuchnią, zrównoważonym rolnictwem i powiązaniami z rynkiem rolnym. Autorka pół tuzina wysoko cenionych książek kucharskich, pisze dla New York Timesa, Saveur i Food & Wine, i dzieli swój czas między swoją farmę poza Cortona we Włoszech i wybrzeża Maine.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn