Grillowane Krewetki W Stylu Nowoorleańskim
Grillowane krewetki w stylu nowoorleańskim to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 399 kalorii, 35g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz sok z cytryny, sól, akompaniamenty: bagietkę i kliny cytrynowe oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj New Orleans-Style BBQ Shrimp, New Orleans Style BBQ Shrimp, oraz Krewetki W Stylu Nowoorleańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pociąć muszle krewetek nożyczkami na środku pleców, pozostawiając ogon i pierwszy segment muszli nienaruszony. Wykonaj nacięcie wzdłuż grzbietu, gdzie muszle są cięte i devein, pozostawiając muszle w miejscu. (Muszle zapobiegnie krewetki stają się trudne Na zewnątrz, gdy grillowane.) Wrzucić krewetki z olejem, czosnek, i 1/2 łyżeczki soli i marynować w chłodnej temperaturze pokojowej 15 minut.
Podczas marynować krewetki, przygotować grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Rozgrzać masło, chili w proszku, pieprz, sos Worcestershire, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści, następnie zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny.
Wątek 4 lub 5 krewetki na każdy szaszłyk i grill, pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, obracając się raz, aż tylko gotowane przez, 3 do 4 minut w sumie. Push krewetki off szaszłyki do miski, a następnie wlać mieszaninę masła nad nimi i wrzucić do łączenia dobrze.
* Krewetki mogą być pieczone na patelni brojlerów 6 cali od ciepła, obracając się raz, o 6 minut w sumie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.