Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo
Przepis grillowane kotlety wieprzowe Chile z Tortilla-Tomatillo Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 4 godziny. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 45. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 52 kalorie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, kolendra, Tomatillo, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Grillowane kotlety schabowe Chile z tortillą-Salsa Tomatillo, Grillowane kotlety wieprzowe z salsą Tomatillo, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo, kukurydzą i salsą z awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej, płytkiej misce, połączyć proszek chile, kolendra, oregano, czosnek, Skórka z limonki, sok z limonki i 1/4 szklanki oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać kotlety schabowe i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
3
Ustawić żeliwną patelnię grillową na dużym ogniu. W misce wrzucić pomidory i serrano z 1 łyżką oleju; doprawić solą i pieprzem. Grill na dużym ogniu, aż Tomatillo są lekko zwęglone, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Takie Jak Pestki Dyni
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki Warzywne
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Przenieść tomatillos i serrano do powierzchni roboczej. Grubo posiekaj Tomatillo i zmiel serrano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki Dyni
Mięso Mielone
5
Przenieść do miski i dodać kolendrę, awokado i pozostałą 1 łyżkę oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Obniżyć ciepło pod patelnią do umiarkowanego. Zeskrobać marynatę z kotletów. Grillować kotlety na umiarkowanym ogniu, aż lekko zwęglone i natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości rejestruje 135, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Płatki Warzywne
7
Kotlety przełożyć na talerz; przykryć luźno folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
8
Odstawić na 5 minut.
9
Wymieszać chipsy tortilla do salsy, a następnie łyżką salsy na kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Chipsów Tortilla O Smaku Limonki, Podzielonych Na Kawałki Wielkości Kęsa (około 6 Uncji)
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.