Grillowane kotlety jagnięce z pieczoną letnią Kabaczką i Chimichurri
Przepis grillowane kotlety jagnięce z pieczonym letnim squashem i Chimichurri jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.44 za porcję. To danie główne ma 297 kalorii, 32G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz szalotki, squash, ocet sherry, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Grillowane kotlety jagnięce i miętowe Chimichurri, Kotlety jagnięce pieczone w piecu z miętą Chimichurri, oraz Polędwica Jagnięca zapiekana z Chimichurri i pieczona Trio Sałatka z squasha z kozim serem i Pinenutami.
Instrukcje
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu.
Dodaj czosnek do patelni; zmniejszyć ogień i gotować 3 minuty.
Czosnek wyjąć z wody; ostudzić. Grubo posiekać czosnek.
Umieść czosnek, 1/2 szklanki pietruszki, 2 łyżki oleju, szalotki i następne 4 składniki (przez czerwoną paprykę) w robocie kuchennym; proces 1 minutę lub do prawie gładkiej.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu; pulsować 2 razy.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Połączyć squash, cukinia, i pozostałe 1 łyżka oleju w misce; wrzucić dobrze. Ułóż squash i cukinię w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Piec w 450 przez 16 minut lub do miękkości, obracając po 8 minutach.
Lekko pokryć jagnięcinę sprayem do gotowania.
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu.
Umieścić jagnięcinę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania; grill 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Dynię i cukinię podziel równomiernie na 6 talerzy. Do każdej porcji dodać 1 kotlet jagnięcy i 1 1/2 łyżeczki natki pietruszki puree.