Grillowane Kebaby Z Tuńczykiem
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Grillowane kebaby z tuńczykiem mogą być świetnym przepisem. Jedna porcja zawiera 663 kalorie, 37g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,13 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. 366 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z prostych przepisów wymaga oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, papryki, pieprzu i cebuli. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) spoonacular wynik 0%. Spróbuj Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), Miso-Glazurowane Kebaby Z Tuńczykiem, oraz Kebaby Z Łososia, Krewetek I Tuńczyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić wszystkie ryby i warzywa na kawałki o podobnej wielkości; pomaga to wszystko leżeć płasko, gdy jest na grillu.
Marynować ryby i warzywa: aby zrobić marynatę, przecier cebulę, rozmaryn, czosnek, sól i pieprz w robocie kuchennym.
Mżawka w oliwie z oliwek podczas puréeing, nadal purée do gładkiej, około 1-2 minut.
Marynatę zalać rybą i warzywami. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę i na noc.
Wątek na szaszłyki: podczas szaszłyku ryb i warzyw, przekłuć ryby o ziarno i wybierz kawałki warzyw, które są zbliżone do tego samego rozmiaru, co ryby. Jest to ważne, ponieważ jeśli kawałki mają różne szerokości, niektóre rzeczy zostaną zwęglone, a inne niedogotowane.
Chcesz również być ostrożny podczas ładowania szaszłyków; łatwo jest dźgnąć się przez przypadek!
Naprzemiennie kawałki ryby z kawałkami różnych warzyw, pozostawiając trochę miejsca między wszystkim. Nie tłocz szaszłyku, bo części, które się dotykają, będą gotować zbyt wolno.
Zauważ, że przez nawlekanie szaszłyki z różnych warzyw i ryb, niektóre rzeczy będą gotowane mniej lub bardziej niż inne, jak niektóre rzeczy dłużej gotować niż inne.
Jeśli chcesz, aby wszystkie twoje przedmioty były idealnie ugotowane, użyj oddzielnego szaszłyku do cebuli, jednego do tuńczyka, jednego do papryki itp.
Umieścić cebulę i paprykę w dół pierwszy, ponieważ trwają dłużej gotować.
Grill na wysokim, bezpośrednim ogniu: przygotuj grill na wysokie, bezpośrednie ciepło. Oczyścić ruszty i wytrzeć je papierowym ręcznikiem, który został zamoczony w oleju roślinnym.
Połóż szaszłyki na grillu.
Nie przesuwaj ich, dopóki kawałki ryby nie będą dobrze rumiane z jednej strony, około 3-6 minut.
Następnie za pomocą szczypiec ostrożnie obróć szaszłyki i gotuj, aż będą smażone po drugiej stronie.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Skropić sokiem z cytryny lub podawać z cytrynowymi klinami.