Grillowane karczochy z kremowym szampańskim winegretem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc spróbuj grillowanych karczochów z kremowym szampanem Vinaigrette. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz creme fraiche, pieprz, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 44 minuty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 38%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Karczochy Schłodzone Z Winegretem Szampana, Grillowana Sałatka z piersi kaczki z szampanem-miodowym winegretem, oraz Grillowane karczochy dla dzieci z mieszanymi ziołami Vinaigrette.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku karczochów: w rondlu 8-quart, doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia na średnim ogniu. Sok cytryny do wody i dodać wyciśnięte skorupki cytryny. Za pomocą nożyczek kuchennych Usuń ciernie z końcówek liści karczocha.
Pokrój łodygi karczocha do 1/2 cala długości.
Każdy karczoch pokroić na 8 klinów i za pomocą noża do parkowania usunąć rozmyte Dławiki.
Umieść karczochy na patelni i doprowadzić do wrzenia. Przykryć patelnię i parować, aż karczochy serca są miękkie, o 20 protokół. Za pomocą szczypiec Usuń karczochy i ułóż w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Skropić obie strony karczochów oliwą z oliwek i doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Posypać posiekanym czosnkiem i rozmarynem. Grillować, pokroić w dół, aż lekko zwęglone, 5 do 6 minut z każdej strony. Odstawić do ostygnięcia.
Do vinaigrette: w średniej misce, ubić razem creme fraiche, oliwa z oliwek, ocet, miód, sól, i pieprz, aż będzie gładka.
Ułóż karczochy na półmisku i podawaj vinaigrette obok jako sos do zanurzania.