Grillowane Karczochy Czosnkowe
Grillowane karczochy czosnkowe to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 3G białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.18 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Mieszanka karczochów, czosnek, cytryna, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Czosnek Grillowane Karczochy, Grillowane karczochy z pietruszką i czosnkiem, oraz Grillowana Cytryna Czosnek Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Wyciśnij sok z jednego klina cytryny do wody. Przyciąć wierzchołki z karczochów, a następnie przeciąć na pół wzdłuż i umieścić połówki w misce z wodą cytrynową, aby zapobiec ich brązowieniu.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. W międzyczasie rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Dodaj karczochy do wrzącej wody i gotuj przez około 15 minut.
Drenaż. Wyciśnij Pozostałe kliny cytryny do średniej miski. Wymieszać z oliwą z oliwek i czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj karczochy z powłoką Dipu czosnkowego i umieść je na rozgrzanym grillu. Grilluj karczochy przez 5 do 10 minut, fastrygując dipem i często obracając, aż końcówki będą trochę zwęglone.
Podawać natychmiast z pozostałym dipem.