Grillowane Kanapki Z Tuńczykiem I Provolone Z Salsą Verde

Grillowane Kanapki Z Tuńczykiem I Provolone Z Salsą Verde
Grillowane kanapki z Tunanem i Provolone z Salsa Verde mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Ten przepis służy 4. 27 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka oliwy z oliwek, czosnek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Kanapki z grillowaną wołowiną i Provolone, Grillowane kanapki Provolone, jajko i Pancetta, oraz Grillowane Kanapki Provolone, Jajko I Pancetta.

Instrukcje

1
Podgrzać prasę panini lub sandwich zgodnie z instrukcjami producenta. (Ewentualnie podgrzać nieprzywierającą patelnię grillową na średnim ogniu.) Podczas gdy prasa jest ogrzewanie, połączyć pietruszkę, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sok z cytryny, kapary, czosnek, anchois, i kilka zmielonych pieprzu w blenderze i zmiksować na gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Prasa PaniniPrasa Panini
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Połóż ser na dnie focaccii. Łyżka tuńczyka na ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Spread niektóre z salsa verde na wewnętrznych szczytów focaccia i umieścić szczyty na kanapki salsa verde stronie w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
FocacciaFocaccia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
4
Posmaruj obie strony kanapek pozostałymi 2 łyżeczkami. olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Umieścić kanapki na prasie salsa verde stronie do góry, pociągnąć górę w dół, i gotować, aż rumiane i chrupiące i ser topi się, 5 do 7 protokół, w zależności od tego, jak gorąco maszyna jest. (Jeśli używasz patelni do grillowania, połóż ciężką patelnię na kanapkach i gotuj, obracając kanapki raz.) Ostrożnie wyjąć z prasy i podawać. Propozycje serwowania kanapki idealnie komponują się z pachnącą sałatką. Tryarugula i sałatka z kopru włoskiego z pomarańczą i sosem z nasion kopru włoskiego i prażonymi orzechami laskowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Kalorie
1
650, tłuszcz
2
39, Kalorie Tłuszczowe
1
350, Tłuszcze Nasycone
2
13, białko
3
42, Tłuszcz Jednonienasycony
4
18, węglowodany
5
1250, Cholesterol
6
65, Włókno
7
Foto: Scott Phillips
8
Oceń ten przepis i zobacz opinie
1
34, Tłuszcz Wielonienasycony
2
5, sód

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn