Grillowane kalmary z rukolą
Grillowane kalmary z rukolą może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 434 kalorie, 29g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka rukoli, ząbek czosnku, kalmary i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest niesamowite. Spróbuj Grillowane Kalmary Z Rukolą, Węgiel Grillowane krewetki i kalmary z grillowanymi cytrynami i wędzonymi pomidorami-czarna oliwka, oraz Kalmary Z Grilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla.
Kalmary opłukać pod zimną bieżącą wodą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Jeśli kałamarnice są duże, przekrój o połowę macki wzdłuż i pokrój dłuższe, jeśli są przymocowane, poprzecznie na 2-calowe kawałki. Zdejmij klapy z ciał kałamarnic, jeśli są przymocowane, i zarezerwuj.
Pokrój każde ciało kałamarnicy wzdłuż "szwu"i otwórz na płasko. Score Duże kałamarnice, w tym klapy, wzdłuż ostrym nożem, robiąc cięcia blisko siebie (około 1/8 cala od siebie, jak grzbiety na rigatoni) i uważając, aby nie przeciąć kałamarnic, a następnie o połowę ciała kałamarnic w poprzek.
Wyciśnij tyle soku z 2 cytryn, aby odmierzyć 1/4 szklanki.
Pozostałą całą cytrynę pokroić w kliny.
Ubij razem sok z cytryny, olej, czosnek, 1/2 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka pieprzu, aż dobrze połączone i przenieść 1/4 szklanki dressing do dużej płytkiej misce, zastrzegając resztę.
Dodaj squid do dressing w płytkiej misce, podrzucając do herbu, i marynować w temperaturze pokojowej, obracając raz, 10 minut.
Nawlecz 2 szaszłyki przez każde ciało kałamarnicy, po przeciwnych stronach ciała (aby utrzymać kałamarnicę płaską podczas grillowania). Nawlecz wszystkie klapy na 1 lub 2 szaszłyki. Wszystkie macki nawlecz w poprzek (przez najgrubszą część) na szpikulce, bez tłoczenia, pozwalając Macom zwisać. Wyrzucić marynatę.
Gdy ogień jest gorący (można trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 1 do 2 sekund), grill squid na lekko naoliwionym stojaku grill, odkryte, obracając raz, aż po prostu włączyć nieprzezroczyste, 1 do 1 1/2 minuty łącznie.
Przenieś do deski do krojenia i usuń szaszłyki.
Pokrój ciała kałamarnic wzdłuż na paski o grubości 1,5 cala. Jeśli używasz większych kałamarnic, zmniejsz o połowę paski w poprzek.
Wrzucić kalmary z 3 łyżki reserved dressing i sól i pieprz do smaku w czystej misce. Wrzucić rukolę do innej miski z wystarczającą ilością pozostałego dressingu do pokrycia, a następnie doprawić solą i pieprzem. Rukolę podzielić na 4 talerze i na wierzch posmarować kałamarnicą.
Podawać z cytrynowymi klinami.