Grillowane Cytrynowo-Ziołowe Poussins

Grillowane cytrynowo-ziołowe Poussins to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 78g białka, 79 g tłuszczu, oraz w sumie 1048 kalorii. Na $3.45 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pieprz, kury kornwalijskie, cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowane Poussins Z Cytrynowym Masłem Ziołowym, Grillowane Herbed Poussins, oraz Ziołowo-grillowane szaszłyki z krewetek z cytrynowo-ziołową fetą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill węglowy (z pokrywką) lub rozgrzej grill gazowy na średnim ogniu.
Zmiksować razem zmiękczone masło, skórkę, posiekany tymianek, rozmaryn, sól i pieprz widelcem.
Poussins spłukać i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem. Pracując od końca jamy każdego ptaka, Uruchom palce między skórą a ciałem piersi i nóg, aby rozluźnić skórę bez łzawienia. Wciśnij masło cytrynowe pod skórę i wmasuj skórę z zewnątrz, aby równomiernie rozprowadzić masło na piersiach i nogach.
Włóż gałązkę tymianku i 2 kliny cytrynowe do jamy każdej poussin, a następnie związać nogi sznurkiem kuchennym.
Ptaki posmarować roztopionym masłem i doprawić solą i pieprzem.
Gdy ogień jest średnio gorący (możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem od 3 do 4 sekund), umieść ptaki, boki piersi do góry, na stojaku do grilla i grilla. Piecz, obracając co 15 minut, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w mięsistą część uda zarejestruje 170 ° F, 45 do 55 minut.
Przenieść ptaki na talerz i wyrzucić sznurek, a następnie odstawić 10 minut.
* Poussins można prażyć w górnej trzeciej części piekarnika 232° 30 do 40 minut. Użyj płytkiej patelni do pieczenia wystarczająco dużej, aby utrzymać je bez tłoczenia.