Grillowane brokuły Spensera
Grillowane brokuły Spensera zajmują około 50 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 42 kalorie, 0 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 37 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką ocet winny, czosnek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. To będzie hit na Twoim wydarzeniu z okazji czwartego lipca. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i wegetariańską z dodatkiem lakto ovo. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 24%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Grillowane brokuły, Grillowane brokuły i kalafior oraz Grillowane brokuły i kalafior.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zagotuj duży garnek osolonej wody na średnim ogniu.
Dodaj brokuły i blanszuj, aż zmienią kolor na jasnozielony, a następnie wyjmij je do dużej miski z lodowatą wodą, aby zaszokować i zatrzymać gotowanie.
Brokuły odcedzić i dobrze osuszyć papierowymi ręcznikami.
Włóż brokuły do dużej, zamykanej plastikowej torby.
W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, płatki czerwonej papryki, suchy krem Neely's, ocet winny, sól, pieprz i czosnek.
Posyp brokułami i zamknij torebkę.
Pozostawić do marynowania na 30 minut.
Rozgrzej grill na średnim ogniu.
Wyjmij brokuły z torebki, pozwalając, aby nadmiar marynaty spłynął. Połóż na grillu i smaż, aż lekko się zrumieni, a widelec będzie miękki, około 4 minut.
Przełóż brokuły z grilla na półmisek i podawaj.