Grillowane białe brzoskwinie kalifornijskie z pesto migdałowo-miętowym
Grillowane białe brzoskwinie kalifornijskie z pesto migdałowo-miętowym wymagają ok. 15 minut od początku do końca. Na 1,34 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 7G białka, oraz 28g tłuszczu. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. 8 osób próbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka miodu, niedojrzałych brzoskwiń, sera mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Będzie hitem w Twoim Czwarty Lipca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżką wynik 37% to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują Grillowane białe brzoskwinie kalifornijskie z pesto migdałowo-miętowym, Pieczone białe brzoskwinie i makaron buraczany z miodowo-miętowym białym balsamem, oraz Grillowane Brzoskwinie Z Fetanem I Miętą.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połącz migdały, miętę i miód w robocie kuchennym i przetwarzaj do uzyskania gładkości.
Rozgrzej grill do bezpośredniego grillowania o wysokiej temperaturze.
Ściętą stronę brzoskwiń posmarować olejem rzepakowym i grillować, aż zbrązowieją i karmelizują, około 1 1/2 minuty. Odwróć i kontynuuj grillowanie, aż tylko się rozgrzeje, około 1 minuty dłużej. Połówki ułożyć na półmisku, pokrojonym w górę. Łyżka pesto do zagłębień, a następnie top z odrobiną mascarpone.
Udekorować rozdartymi liśćmi mięty i podawać natychmiast.