Grillowana wieprzowina z cytryną i tymiankiem jęczmień
Grillowana wieprzowina z cytryną i tymiankiem jęczmień może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.42 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 339 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz olej słonecznikowy, cebulę, jęczmień perłowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest niesamowite. Spróbuj Kotlety wieprzowe grillowane z cytryną i tymiankiem, Grillowana polędwiczka wieprzowa ze skórką cytrynowo - Tymiankową marynatą, oraz Tuńczyk Grillowany z cytryną i tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić wieprzowinę w płytkim naczyniu i dodać ocet i czosnek, obracając się, aby upewnić się, że są równomiernie przykryte. Pozostawić w temperaturze pokojowej na 10 minut. W międzyczasie rozgrzać olej na patelni i gotować cebulę i nasiona kolendry przez 3-4 minuty, aż zmiękną.
Dodać jęczmień i gotować przez 1 min w oleju, następnie dodać bulion i tymianek. Doprowadzić do wrzenia, przykryć, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 30-35 minut, aż jęczmień będzie miękki i płyn się wchłonie.
Przełożyć wieprzowinę na patelnię grillową i gotować pod gorącym grillem przez 5 minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią i ugotują. Szpinak, skórkę i sok wymieszać z jęczmieniem i łyżką na talerze.
Podawać z grillowaną wieprzowiną.