Grillowana toskańska Sałatka z tuńczyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 913 kalorii, 45g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz Bazyl, sól koszerną i pieprz, fasolę cannellini i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Grillowane steki z tuńczyka w stylu toskańskim, Toskańska Sałatka Z Tuńczykiem, oraz Toskańska Sałatka Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyjmij tuńczyka z lodówki na 20 minut przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
2
Podgrzać węgiel drzewny lub grill gazowy do wysokiej do bezpośredniego grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
3
W małej misce wymieszać koper włoski, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umyj tuńczyka olejem rzepakowym po obu stronach i posyp mieszanką przypraw. Grill, aż zwęglone z obu stron i gotowane do średniej doneness, o 5 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
5
Wyjąć i odstawić na 5 minut.
6
Pokroić w średnią kostkę.
1
W małej misce wymieszać sok z cytryny, ocet, musztardę, rozmaryn, anchois i czosnek, doprawić solą i pieprzem. Powoli wlać oliwę podczas ubijania, aż wszystko emulguje. Aby uzyskać słodszą i grubszą konsystencję, ubijaj łyżeczkę miodu na raz, aż do osiągnięcia pożądanego smaku i konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Starty Parmezan, Do Podania
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Połączyć fasolę, oliwki, koper włoski, cebula i tuńczyk w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Ciasto Kukurydziane
Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać opatrunek i delikatnie wrzucić do płaszcza.
3
Dodajemy zieleninę, bazylię i natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem, i jeszcze raz wrzucamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Zieloni
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
4
Do podania: sałatkę wyłożyć na półmisek i na wierzch posypać pozostałym sokiem z cytryny.
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. GEN5 Merlot z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.