Grillowana Tilapia i Salsa z Mango

Grillowana Tilapia i Salsa z Mango
Przepis Grillowany Tilapian i Salsan Mango jest gotowy w około 1 godzinę i 40 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.75 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 431 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok pomarańczowy, cebula, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mało kto lubi tę przystawkę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tilapia grillowana z salsą Mango, Tilapia grillowana z salsą Mango, oraz Tilapia z salsą Mango.

Instrukcje

1
Wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, bazylia, czarny pieprz i sól razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Włożyć filety tilapia do plastikowej torebki, którą można zamykać; wlać mieszaninę oliwy z oliwek na filety i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodać salsę mieszając mango, sok z limonki, sok pomarańczowy, pieprz jalapeno, czerwona cebula, czerwona papryka, zielona papryka, pietruszka, i czarny pieprz razem w misce. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, aby umożliwić smaki do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Papryka JalapenoPapryka Jalapeno
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Pietruszka-naćPietruszka-nać
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjmij tilapię z marynaty, wytrząsając nadmiar oleju i owinąć każdy filet kawałkiem folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
TilapiaTilapia
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
6
Tilapię gotować na rozgrzanym grillu, aż mięso łatwo widelcem, 3 do 4 minut na stronę. Łyżka salsy na tilapia służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn