Grillowana Tilapia i Salsa z Mango

Grillowana Tilapia i Salsa z Mango
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre? Grillowany Tilapian i Salsa Mango może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 431 kalorii, 35g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz tilapię, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tilapia grillowana z salsą Mango, Tilapia grillowana z salsą Mango, oraz Tilapia z salsą Mango.

Instrukcje

1
Wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, bazylia, czarny pieprz i sól razem w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Włożyć filety tilapia do plastikowej torebki, którą można zamykać; wlać mieszaninę oliwy z oliwek na filety i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z TilapiiFilety Z Tilapii
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodać salsę mieszając mango, sok z limonki, sok pomarańczowy, pieprz jalapeno, czerwona cebula, czerwona papryka, zielona papryka, pietruszka, i czarny pieprz razem w misce. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, aby umożliwić smaki do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego3/4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki1 łyżka Papryczki Jalapeno Pokrojonej W Cienkie Plasterki
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Wyjmij tilapię z marynaty, wytrząsając nadmiar oleju i owinąć każdy filet kawałkiem folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
TilapiaTilapia
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Tilapię gotować na rozgrzanym grillu, aż mięso łatwo widelcem, 3 do 4 minut na stronę. Łyżka salsy na tilapia służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
TilapiaTilapia
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn