Grillowana Sałatka z przegrzebków i krewetek

Grillowana Sałatka z przegrzebków i krewetek
Grillowany przegrzebek i sałatka z krewetek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz rukolę, belgijską endywię, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Spróbuj Grillowane krewetki i muszelki, Włoska sałatka z krewetek, przegrzebków i kalmarów, oraz Ostra Krewetka i przegrzebek Tempura z sałatką ogórkową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przegrzebki wątku, przez szerokość rund i dotykając, na cienki metalowy szpikulec. Popchnij drugi metalowy szpikulec przez przegrzebki, równolegle do i około 1/2 cala od pierwszego. Krewetki wątku, dotykając, na cienkie metalowe szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
2
Opłucz i osusz radicchio, endywia belgijskiego i rukoli. Oddziel liście od główek radicchio i endive. Odrzuć twarde łodygi rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Endywia BelgijskaEndywia Belgijska
RadicchioRadicchio
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
EndiveEndive
3
W dużej misce wymieszaj olej, ocet i szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Połóż przegrzebki i krewetki na grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę na grillu gazowym. Skręcić w razie potrzeby, aż przegrzebki są lekko rumiane i krewetki są różowe, i oba są nieprzezroczyste, ale wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (cut to test), 5 do 7 minut dla przegrzebki, o 5 minut dla krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Dodaj radicchio, rukola i endywia do dressingu; wymieszać. Unieść sałatkę, odsączając krótko, na talerze, dzieląc równo. Push przegrzebki i krewetki ze szaszłyków do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RadicchioRadicchio
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
EndiveEndive
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wymieszać, a następnie łyżką do sałatek.
7
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla przegrzebków. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn