Grillowana Sałatka z bakłażanem z sosem Kolendrowo-Chile
Grillowana Sałatka z bakłażanem z sosem Kolendrowo-Chile jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 59 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka tajskiego sosu rybnego, rozdarte liście mięty, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 51%. Podobne przepisy to Sałatka Cezar z sosem Chile-Cilantro, Sałatka z grillowanego steka z kremowym sosem kolendrowym, oraz Grillowane krewetki z Chile, kolendrą i limonką.
Instrukcje
Aby przygotować dressing, połącz pierwsze 6 składników w misce; dobrze wymieszaj trzepaczką.
Przygotować grill lub brojlerów.
Aby przygotować sałatkę, połączyć pomidory i dressing, i odstawić.
Posypać bakłażanem 1/8 łyżeczki soli.
Umieść bakłażana na stojaku do grillowania lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować 5 minut z każdej strony lub aż bakłażan zostanie wykonany.
Usuń bakłażan z grilla lub patelni; odstawić.
Cebulę posypać 1/8 łyżeczki soli.
Umieść cebulę na grillu lub patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania; gotować przez 5 minut z każdej strony lub aż cebula będzie miękka.
Ułóż plastry bakłażana i cebuli na 6 talerzach. Top z mieszaniny pomidorów; posypać miętą i bazylią.