Grillowana Sałatka Kukurydziana Z Pomidorkami Cherry, Rukolą I Ricottą Salata

Grillowana Sałatka kukurydziana z pomidorkami Cherry, rukolą i ricottą Salata może być tylko dodatkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 205 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 9 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz rukolę, ocet z białego wina, ricotta salata i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Orecchiette z pomidorkami Cherry, majerankiem i Ricotta Salata, Sałatka z rukoli z ricottą Salata, oraz Sałatka z kopru włoskiego, rukoli i ricotty Salata.
Instrukcje
Rozgrzej Grill gazowy do średniej wysokości lub przygotuj średnio gorący ogień węglowy.
Usunąć grube, zewnętrzne liście łuski kukurydzy. Oderwij wewnętrzne liście, uważając, aby pozostawić je przymocowane do kolby.
Usuń jak najwięcej jedwabiu kukurydzianego, a następnie złóż wewnętrzne liście z powrotem na kukurydzę. Jego dobrze, jeśli niektóre z ziaren wykazują luki w liściach. Gdy ogień jest gorący, umieścić kukurydzę na ruszcie, przykryć grill, i gotować, przewracając często, aż łuska jest bardzo zwęglone i niektóre z ziaren są rumiane i czuć gotowane po naciśnięciu paznokciem, 10 do 15 minut. Odstawić do ostygnięcia.
Połącz szalotkę, szampana lub ocet z białego wina i ocet sherry w średniej misce. Doprawić solą i pieprzem i pozostawić do maceracji przez 20 minut.
Ubij w oleju. Smak i dostosować przyprawy; odstawić. W międzyczasie umyć i osuszyć rukolę. Umieścić go w misce, przykryć wilgotnym ręcznikiem papierowym i przechowywać w lodówce. Posiekaj kukurydzę i wytrzyj ją dobrze, upewniając się, że żadne drobinki zwęglonej łuski lub jedwabiu kukurydzianego nie przylgną do niej.
Odetnij ziarna z kolby i włóż je do dużej salaterki.
Każdy pomidorek cherry przeciąć na pół od łodygi do czubka i odstawić na bok (nie przechowywać w lodówce).
Wlać trochę vinaigrette na kukurydzy i wrzucić dobrze. Delikatnie wrzucić rukolę i pomidory, skropić pozostałym winegretem i doprawić odrobiną soli i pieprzu. Crumble ricotta salata nad sałatką i służyć.
na bazie ośmiu porcji, kalorii
4, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
16, Tłuszcz Wielonienasycony